28. Februāris 2020 10:54
Jaunumi
Apkopotas Senāta atziņas civillietās, kas attiecas uz galvojumu

Augstākās tiesas Judikatūras un zinātniski analītiskā nodaļa ir sagatavojusi Senāta atziņu apkopojumu civillietās, kas attiecas uz galvojumu. Apkopojums sagatavots nolūkā sniegt pārskatu par Senāta aktuālo judikatūru.

Atziņas sniedz pārskatu par Senāta judikatūru saistībā ar Civillikuma tiesību normāms, kas regulē galvojuma tiesisko institūtu (1692.–1715. pants). Senāta atziņas sakārtotas šādos jautājumos: galvojuma jēdziens un veidi; galvojuma nošķiršana no citiem tiesību institūtiem; galvojuma līguma forma un saturs; galvojuma līguma dalībnieku tiesības un pienākumi; galvinieka atbildība; galvojums galvenā parādnieka maksātnespējas procesā; citi ar galvojumu saistīti jautājumi.

Apkopojumā apkopotas atziņas no Senāta nolēmumiem, kas pieņemti laikā no 2005.gada līdz 2019.gadam. Piezīmēs iekļautas atziņas arī no Senāta Civilā kasācijas departamenta nolēmumiem, kas pieņemti 20.gadsimta divdesmitajos un trīsdesmitajos gados.

Tiesu prakses apkopojumu “Galvojums 2005–2019” skatiet Augstākās tiesas mājaslapā sadaļā Judikatūra/ Tiesu prakses apkopojumi/ Civiltiesības

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties