9. Marts 2020 09:21
Jaunumi
Par kasācijas kārtībā izskatāmām lietām laikā no 9. līdz 13. martam

Augstākā stiesas informāciaj par kasācijas kārtībā izskatāmām lietām laikā no 9. līdz 13. martam.

Augstākās tiesas (Senāta) Administratīvo lietu departaments rakstveida procesā izskatīs divas kasācijas sūdzības par apelācijas instances tiesas spriedumiem un sešas blakus sūdzības par zemākas instances tiesas lēmumiem. Kasācijas sūdzības iesniegtas lietās, kurās atbildētāji ir Valsts ieņēmumu dienests un Uzņēmumu reģistrs. Vienā lietā nolikts nolēmuma pieejamības datums pieteikumā, kas izskatīts tiesas sēdē mutvārdu procesā.

Augstākās tiesas (Senāta) Civillietu departaments rakstveida procesā izskatīs piecas kasācijas sūdzības par apelācijas instances tiesas spriedumiem un vienu kasācijas protestu par spēkā stājušos pirmās instances tiesas nolēmumu. 

Augstākās tiesas (Senāta) Krimināllietu departaments rakstveida procesā izskatīs divas lietas, kurās kasācijas sūdzības par apelācijas instances tiesas nolēmumiem iesnieguši apsūdzēto aizstāvji.

Informācija par atsevišķām lietām:

1) Administratīvo lietu departamentā 11. martā nolikts nolēmuma pieejamības datums pieteikumā par labvēlīga administratīvā akta izdošanu, ar kuru akciju sabiedrībai „Rīgas piena kombināts” tiktu iecelts zvērināts revidents. Senāts  pieteicējas – sabiedrības ar ierobežotu atbildību „AL LAW” - kasācijas sūdzību par Administratīvās apgabaltiesas spriedumu tiesas sēdē mutvārdu procesā izskatīja 26. februārī. (Lieta SKA-176/2020).

2) Administratīvo lietu departaments 13. martā rakstveida procesā izskatīs pieteicēja kasācijas sūdzību par Administratīvās apgabaltiesas spriedumu.

Lietā ir jāvērtē, vai likumā „Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem” ir ietverts liegums reģistrēt tādu masu informācijas līdzekli, attiecībā uz kuru no drošības iestādes ir saņemtas ziņas, ka tās izdevējs jau pirms reģistrācijas veicis normatīvajiem aktiem neatbilstošas darbības.

Administratīvā apgabaltiesa noraidījusi pieteikumu, kurā bija lūgts atzīt par prettiesisku Uzņēmumu reģistra galvenā valsts notāra lēmumu par atteikšanos reģistrēt masu informācijas līdzekli un lūgts uzlikt pienākumu šo masu informācijas līdzekli reģistrēt. Kā konstatējusi tiesa, izdevējs piedalījās Afgāņu veterānu Daugavpils sadraudzības centra „Pereval” darbībās bezmaksas avīzes, kuras numuros pozitīvi tiek vērtēta PSRS armijas intervence Afganistānā, izdošanā. Šajā darbībā konstatējamas kara propagandas pazīmes un vēsturisku faktu sagrozīšana, kas ir ar likumu aizliegts.

Pieteicējs kasācijas sūdzībā pauž viedokli, ka likums „Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem” neparedz iespēju atteikt reģistrāciju šādā gadījumā. (Lieta SKA-90/2020).

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties