1. Aprīlis 2020 08:39
Jaunumi
Tiesneša pienākumus beidz pildīt Senāta Krimināllietu departamenta priekšsēdētājs Pēteris Dzalbe

1. aprīlī tiesneša amata pienākumus beidz pildīt un pensijā dodas Augstākās tiesas Senāta Krimināllietu departamenta priekšsēdētājs Pēteris Dzalbe. Tiesnesis ar 35 gadu stāžu tiesneša amatā, Zemgales apgabaltiesas pirmais priekšsēdētājs, kopš 2005. gada – Augstākās tiesas tiesnesis, no 2011. gada Senāta Krimināllietu departamenta priekšsēdētājs.

No 2011. līdz 2013. gadam Pēteris Dzalbe bija arī Augstākās tiesas priekšsēdētāja vietnieks. Divdesmit gadus saistīts ar tiesnešu pašpārvaldi – darbojās Tiesnešu disciplinārkolēģijā, bija tās priekšsēdētājs un pirmais Disciplinārtiesas priekšsēdētājs. Desmit gadus bija arī tiesnešu pārstāvis Centrālajā vēlēšanu komisijā.

Apbalvots ar Triju Zvaigžņu ordeni, Tiesu sistēmas Goda zīmi, Augstākās tiesas, Tieslietu ministrijas un Jelgavas pilsētas apbalvojumiem.

Par Senāta Krimināllietu departamenta jaunu priekšsēdētāju lems Augstākās tiesas tiesnešu kopsapulce – plēnums. Līdz jauna departamenta vadītāja iecelšanai priekšsēdētāja pienākumus pildīs senators Pēteris Opincāns.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties