22. Jūnijs 2020 21:23
Jaunumi
Valsts prezidents “Latvijas Vēstnesī” izsludina 14 likumus, arī Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumu

Šodien, 22. jūnijā, Valsts prezidents Egils Levits oficiālajā izdevuma “Latvijas Vēstnesis” papildu laidienā Nr. 119C izsludinājis Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumu,  Brīvības pieminekļa un Rīgas Brāļu kapu likumu un vēl 12 citus likumus.

Kopumā oficiālā izdevuma “Latvijas Vēstnesis” pirmssvētku laidienā izsludināti 14 likumi un publiskots izvērsts Valsts prezidenta paziņojums Nr. 12 “Par administratīvi teritoriālās reformas īstenošanu”.

Jaunais laidiens

Daļa tiesību aktu ir likumu grozījumu, taču trīs ir jauni likumi:

Likums nosaka administratīvo teritoriju un novadu teritoriālā iedalījuma vienību izveidošanas, uzskaites, robežu grozīšanas un administratīvā centra noteikšanas nosacījumus un kārtību, kā arī apdzīvotās vietas statusa noteikšanas, apdzīvoto vietu uzskaites kārtību un institūciju kompetenci šajos jautājumos.

Iedzīvotāju kopīgās identitātes stiprināšanai un kultūrvēsturiskās vides saglabāšanai un ilgtspējīgai attīstībai pilsētu un pagastu piederību latviešu vēsturiskajām zemēm — Vidzemei, Latgalei, Kurzemei, Zemgalei un Sēlijai — regulē atsevišķs likums.

Tā mērķis ir nodrošināt Brīvības pieminekļa un Rīgas Brāļu kapu kā Latvijas nacionālās neatkarības izcīnīšanas, valstiskās identitātes un nacionālās pašapziņas simbolu un Latvijas tautas svētvietu saglabāšanu un tām atbilstošas cieņas izrādīšanu.

Tā mērķis ir sekmēt stabilu, drošu un uzticamu starpniecības pakalpojumu sniegšanu, kā arī novērst noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju un terorisma un proliferācijas finansēšanu, izmantojot tādus nekustamā īpašuma darījumus, kuros sniegti starpniecības pakalpojumi.

Likumu oficiālās publikācijas pieejamas “Latvijas Vēstnesī” (vestnesis.lv). Lai tiesību akti stātos spēkā, tie noteiktos termiņos ir jāizsludina oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis” (vestnesis.lv). Oficiālais izdevums iznāk darba dienās un, ja nepieciešams, arī brīvdienās.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties