7. Oktobris 2020 15:24
Jaunumi
Noskaties “Jurista Vārda” datu grāmatžurnāla atvēršanu!

“Jurista Vārda” grāmatžurnāls, kas veltīts datu aizsardzībai, izmantošanai un tehnoloģijām, iznāca 6. oktobrī, bet 7. oktobrī no pulksten 16.00 līdz 17.00 ikviens interesents varēs sekot līdzi grāmatžurnāla atvēršanas pasākumam tiešraidē portālā juristavards.lv un “Jurista Vārda” kontā sociālajā tīklā Facebook.

Epidemioloģiskās drošības dēļ grāmatžurnāla atvēršanas pasākumu, kas notiks Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes Konferenču zālē, klātienē varēs apmeklēt tikai grāmatžurnāla rakstu autori un lūgtie diskusijas dalībnieki, taču ikvienam interesentam būs iespēja vērot pasākumu tiešraidē “Jurista Vārda” portālā juristavards.lv un Facebook lapā. Pasākums ilgs vienu stundu – no plkst. 16.00. līdz 17.00. 

Pasākuma laikā tiks sveikti grāmatžurnāla rakstu autori, kā arī notiks domu apmaiņa par digitālā laikmeta tiesiskajiem un ētiskajiem izaicinājumiem. Svētkus ar priekšlasījumiem bagātinās viesi: Latvijas Universitātes (LU) Juridiskās fakultātes asociētais profesors Dr. iur. Artūrs Kučs – par cilvēktiesībām jauno tehnoloģiju laikmetā, LU Mākslīgā intelekta laboratorijas vadītājs Dr. sc. comp. Normunds Grūzītis – par Latvijas zinātnieku dalību mākslīgā intelekta attīstībā.

Datu izmantošanai un aizsardzībai veltītā “Jurista Vārda” grāmatžurnāla 120 lappusēs apkopotas 30 ekspertu publikācijas. Tās veltītas dažādiem jautājumiem, kas saistīti ar datu aizsardzību un izmantošanu modernajās tehnoloģijās – interneta vidē, interneta platformās, mākslīgā intelekta algoritmos u.c. Dati žurnālā tiks aplūkoti ne tikai personas datu izmantošanas un aizsardzības kontekstā, bet plašāk – kā jebkādu datu izmantošana jebkādā veidā.

Svarīgi! Grāmatžurnālu kā iknedēļas izdevumu saņems visi “Jurista Vārda” abonenti. Proti, drukātā žurnāla abonents saņems to drukātā veidā, savukārt e-žurnāla abonentiem ir pieeja digitālajam saturam.

Citi interesenti grāmatžurnālu var nopirkt (cena ir 12 eiro), un ir divas iespējas, kā to iegādāties: 

  • VSIA “Latvijas Vēstnesis” Klientu centrā Bruņinieku ielā 53, Rīgā (darbdienās: 9.00–13.00), norēķinoties uz vietas skaidrā naudā vai ar maksājumu karti;
  • Klienti, kas vēlas saņemt grāmatžurnālu pa pastu vai ar tiešās piegādes starpniecību, aicināti noformēt iegādes pieteikumu elektroniski grāmatžurnāla izdevēja mājaslapā. Izvēloties piegādi, jārēķinās ar pasta pakalpojumu (visā Latvijā) – 2,48 eiro – vai tiešās piegādes (Rīgas teritorijā uz norādīto adresi) – 5,00 eiro – izmaksām. Pircējiem ir iespēja samaksāt par pakalpojumu tiešsaistē, izmantojot Mobilly, maksājumu karti vai internetbanku, kas norādītas pasūtījuma maksāšanas veida izvēlnē.

 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties