13. Oktobris 2020 20:00
Jaunumi
Ukrainas Konstitucionālās tiesas juristi turpina pilnveidot zināšanas par Satversmes tiesas darbu

12. oktobrī pieredzes apmaiņas projekta trešajā dienā Ukrainas Konstitucionālās tiesas Juridiskā dienesta darbiniekiem bija iespēja padziļināti izzināt Satversmes tiesā izmantoto personas pamattiesību ierobežojumu izvērtēšanas metodoloģiju. Pēc projekta dalībnieku patstāvīgā darba, projekta eksperts, Satversmes tiesas padomnieks Kristaps Tamužs vadīja lekciju vebināra formātā, kurā sniedza informāciju arī par Satversmes normu interpretāciju – it īpaši kopsakarā ar Eiropas un starptautiskajām tiesībām.

13. oktobrī aizvadīta pieredzes apmaiņas ceturtā diena, kurā projekta vadītāja un eksperte Alla Spale organizēja apmācības par tēmu “Satversmes tiesas nolēmumu tiesiskās sekas”. Dienas pirmajā pusē Ukrainas Konstitucionālās tiesas juristi apguva teorētiskās zināšanas un patstāvīgi strādāja ar projekta ekspertu sagatavotajiem materiāliem. Pēc tam vebināra formātā Alla Spale lasīja lekciju, kurā skaidroja, kā notiek Satversmes tiesas nolēmumu sagatavošana, pieņemšana un izpilde. Pēc lekcijas notika diskusija, kurā projekta dalībnieki uzdeva interesējošos jautājumus.

Piektdien, 15. oktobrī, būs projekta noslēguma diena. Ukrainas Konstitucionālās tiesas darbinieki padziļināti izzinās projekta ekspertu sagatavotos materiālus par tēmu “Satversmes tiesas aktuālā judikatūra pēc konstitucionālajām sūdzībām ierosinātās lietās”. Pēc tam notiks apaļā galda diskusija par jaunākajiem Satversmes tiesas nolēmumiem, tajos izmantoto metodoloģiju un Satversmes tiesas atziņām atsevišķās lietās (Nr. 2018-25-01, Nr. 2019-01-01 un Nr. 2019-08-01). Pieredzes apmaiņa noslēgsies ar viedokļu apmaiņu par projektā izvirzīto mērķu un uzdevumu sasniegšanu, vēršot uzmanību uz to, kādi ir abu pušu ieguvumi no īstenotās sadarbības.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties