15. Janvāris 2021 18:31
Jaunumi
Tiesu izpildītāju padome lēmumu R.Veinberga lietā pieņems pēc 27. janvāra

Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padome (LZTIP) ir uzsākusi pārbaudi par Rolanda Veinberga rīcību ar 89 gadus vecajai sirmgalvei Eleonorai Ļaksai piederošo īpašumu. Paskaidrojumi tiesu izpildītājam jāsniedz ne vēlāk kā līdz 27. janvārim. Pēc paskaidrojumu saņemšanas LZTIP izvērtēs lietas apstākļus un pārkāpumu konstatēšanas gadījumā pret tiesu izpildītāju tiks ierosināta disciplinārlieta un lemts par tiesu izpildītāja atbilstību ieņemamajam amatam.

“Pēc svētdienas 10. janvāra TV3 raidījuma Nekā personīga sižeta LZTIP jau pirmdien, 11. janvāra rīta ārkārtas sēdē uzsāka lietas izvērtēšanu, pieprasot R. Veinbergam paskaidrot savu rīcību un lēmumu pamatotību. Paskaidrojumu pieprasīšana ir pirmais solis, kas jāveic, ievērojot oficiāli likumā noteikto procedūru disciplinārlietas ierosināšanai pret tiesu izpildītāju,” skaidro LZTIP priekšsēdētāja Iveta Kruka. 

Saskaņā ar Tiesu izpildītāju likuma 126. panta pirmo daļu LZTIP ir Latvijas zvērinātu tiesu izpildītāju pārstāvības un uzraudzības institūcija, kā arī Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju kolēģijas pārvaldes un izpildu institūcija. Atbilstoši Tiesu izpildītāju likuma 54. pantā noteiktajai padomes kompetencei zvērinātu tiesu izpildītāju disciplināruzraudzības jomā Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padome ir tiesīga izvērtēt Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju kolēģijas statūtu, profesionālās ētikas normu pārkāpšanu, Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes apstiprinātās metodikas neievērošanu, kā arī citu ar zvērinātu tiesu izpildītāju darbību saistītu iekšējo normatīvo aktu pārkāpumu. Saskaņā ar Tiesu izpildītāju likuma 65. pantu LZTIP ir tiesīga ierosināt tieslietu ministram, ka zvērināts tiesu izpildītājs atceļams no amata.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties