26. Februāris 2021 10:42
Jaunumi
Izskatītas disciplinārlietas pret zvērinātu tiesu izpildītāju

Zvērinātu tiesu izpildītāju disciplinārlietu komisijas 2021. gada 25. februāra sēdē skatīta ar Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes 2021. gada 13. janvāra lēmumu ierosinātā disciplinārlieta pret zvērinātu tiesu izpildītāju par Zvērinātu tiesu izpildītāju ētikas kodeksa 3. un 5. punkta pārkāpumu, kas izpaudās zvērināta tiesu izpildītāja rīcībā, izpildu lietā nostājoties piedzinēja pusē un naudas līdzekļu pārskaitīšanā neievērojot normatīvo regulējumu. Konkrētajā gadījumā tiesu izpildītāja rīcība, naudas līdzekļus, kas atgūti no nekustamā īpašuma pārdošanas izsolē, pārskaitot nenodrošinātajam piedzinējam, nesagaidot tiesas lēmuma, ar kuru apmierināts pieteikums par nekustamā īpašuma nostiprināšanu uz ieguvēja vārda, spēkā stāšanos, norāda uz to, ka ir pieļauta nostāšanās piedzinēja pusē.

Tāpat Zvērinātu tiesu izpildītāju disciplinārlietu komisijas sēdē skatīta ar ministru prezidenta biedra, tieslietu ministra 2021. gada 16. februāra rīkojumu ierosināta disciplinārlieta pret zvērinātu tiesu izpildītāju par rīcību, lemjot par nekustamā īpašuma izsoles rezultātā iegūto naudas līdzekļu sadali un pārskaitot tos piedzinējam pirms stājies spēkā tiesas nolēmums par nekustamā īpašuma izsoles akta apstiprināšanu un nekustamā īpašuma nostiprināšanu uz ieguvēja vārda, nenododot nekustamā īpašuma izsoles rezultātā iegūtos naudas līdzekļus maksātnespējas procesa administratoram Civilprocesa likuma 560. panta ceturtajā daļā noteiktajā kārtībā, kā arī nesniedzot atbildi uz maksātnespējas procesa administratora informācijas pieprasījumu, tādējādi pārkāpjot Tiesu izpildītāju likuma 45. panta otrajā daļā un Civilprocesa likuma 560. panta ceturtajā daļā noteikto. Ņemot vērā, ka minētās disciplinārlietas ierosinātas pret vienu un to pašu zvērinātu tiesu izpildītāju par vieniem un tiem pašiem apstākļiem, Zvērinātu tiesu izpildītāju disciplinārlietu komisija nolēma tās apvienot. 

Izskatot apvienoto disciplinārlietu, Zvērinātu tiesu izpildītāju disciplinārlietu komisija, pamatojoties uz Tiesu izpildītāju likuma 65. panta pirmās daļas 1. punktu un 66. panta pirmās daļas 3. punktu, nolēma zvērinātam tiesu izpildītājam uzlikt naudas sodu 500 euro apmērā. Saskaņā ar Tiesu izpildītāju likuma 69. pantu disciplinārlietu komisijas vai tieslietu ministra lēmumu par disciplinārsoda uzlikšanu disciplināri sodītais zvērināts tiesu izpildītājs var pārsūdzēt administratīvajā rajona tiesā 30 dienu laikā no lēmuma paziņošanas dienas. Pieteikuma iesniegšana tiesā neaptur minētā lēmuma darbību. 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties