3. Marts 2021 16:50
Jaunumi
Zane Pētersone – starp 100 pasaules ietekmīgākajām sievietēm intelektuālā īpašuma tiesībās

Prestižais Londonā izdotais izdevums World Intellectual Property Review (WIPR) (Pasaules intelektuālā īpašuma pārskats) par vienu no 100 ietekmīgajām sievietēm intelektuālā īpašuma tiesību jomā pasaulē 2020. gadā ir atzinis Latvijas Republikas Senāta Civillietu departamenta senatori Zani Pētersoni.

WIPR jaunākais izdevums ar nosaukumu WIPR Influential Women in IP 2020 (Ietekmīgās sievietes intelektuālā īpašuma tiesību jomā 2020. gadā) izceļ 100 sievietes no visas pasaules – labākās un spilgtākās savas jomas profesionāles, kurām ir nozīmīga loma intelektuālā īpašuma tiesību sistēmas attīstībā. 

Saraksts veidots, WIPR aptaujājot intelektuālā īpašuma jomas profesionāļus un lūdzot nominēt ietekmīgas juristes, kuras strādā privātajā vai publiskajā sektorā ar intelektuālā īpašuma tiesību jautājumiem.

Zane Pētersone šajā sarakstā ir vienīgā no Baltijas valstīm.

Izdevumā atzīmēts viņas amats – Augstākās tiesas tiesnese, kas specializējusies intelektuālā īpašuma lietās un ir Latvijas pārstāve Eiropas Tiesnešu asociācijā mediācijai un Eiropas Preču zīmju tiesnešu tīklā. Novērtēti arī papildu ieguldījumi – lekcijas par dažādām tiesību tēmām, tostarp par intelektuālā īpašuma tiesību jautājumiem, dalība valsts līmeņa un starptautiskās darba grupās, līdzdalība jaunā Latvijas Preču zīmju likuma un Komercnoslēpuma aizsardzības likuma veidošanā. Autore vairākām publikācijām, tostarp monogrāfijai “Intelektuālā īpašuma civiltiesiskās aizsardzības līdzekļi” (2013).

Ietekmīgāko sieviešu intelektuālā īpašuma tiesību jomā saraksts tiek veidots jau otro reizi. Pirmais izdevums iznāca 2019. gadā, atzīmējot simtgadi, kopš sievietes ieguva tiesības iegūt jurista kvalifikāciju Apvienotajā Karalistē.

Izdevums pieejams šeit.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties