7. Aprīlis 2021 10:22
Jaunumi
Informācija par laulību norisi no 7. aprīļa

Tieslietu ministrija norāda, ka no 2021. gada 7. aprīļa laulību reģistrācija ārtelpās ir atļauta ne vairāk kā desmit personām divu mājsaimniecību ietvaros, savukārt iekštelpās laulību reģistrāciju var noslēgt klātesot tikai personām, kuras vēlas noslēgt laulību un diviem pilngadīgiem lieciniekiem. 

Vienlaikus Tieslietu ministrija uzsver, ka veicot laulības reģistrāciju gan iekštelpās, gan ārtelpās visām klātesošajām personām jālieto mutes un deguna aizsegi, kā arī ir jāievēro citi noteiktie sociālās (fiziskās) distancēšanās un epidemioloģiskās drošības pasākumi. 

Tieslietu ministrija aicina personas būt atbildīgas un ievērot valstī noteiktos epidemioloģiskās drošības pasākumus, kā arī pirms laulības reģistrācijas lūgums sazināties ar dzimtsarakstu nodaļu un baznīcu par tās iespējām nodrošināt visus nepieciešamos drošības pasākumus.

Pamatojums izmaiņām ir Ministru kabineta 2021. gada 1. aprīļa noteikumi Nr. 191 “Grozījumi Ministru kabineta 2020. gada 9. jūnija noteikumos Nr. 360 “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai””.

Dzimtsarakstu nodaļu kontaktinformācija pieejama Tieslietu ministrijas mājaslapā.
 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties