8. Jūnijs 2021 13:36
Jaunumi
RSU aicina juristus un ārstus uz Medicīnas tiesību konferenci

Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Juridiskā fakultāte 18. jūnijā rīkos Medicīnas tiesību konferenci – izteikti starpdisciplināru zinātniski praktisku notikumu jurisprudences un medicīnas jomu profesionāļiem. Pasaules mērogā medicīnas tiesības ir salīdzinoši jauns, bet strauji attīstījies tiesībzinātņu atzars, kas aptver civiltiesību, krimināltiesību, starptautisko tiesību un citu tiesību zinātnes apakšnozaru normas un elementus. Izmantojot savas priekšrocības – gan spēcīgo medicīnas, gan tiesībzinātņu studiju virzienu – RSU mērķtiecīgi attīsta šo perspektīvo jomu.

Konferences mērķis ir aktualizēt nacionāla un starptautiska rakstura problēmjautājumus un aktualitātes medicīnas tiesību jomā un kopā ar nozares profesionāļiem –  ārstiem, juristiem un citiem ekspertiem – diskutēt par iespējamiem risinājumiem, norāda konferences organizatore un moderatore, RSU Juridiskās fakultātes docente, zvērināta advokāte Karina Palkova, kura augstskolā vada doktorantūras studiju programmu “Juridiskās zinātnes”. Medicīnas tiesības, kā norāda docente Palkova, ir jau iezīmējušās kā RSU Juridiskās fakultātes specialitāte, kas ir ļoti būtiski, jo šajā inovatīvajā jomā, kas pasaulē arvien pieņemas aktualitātē, iztrūkst oriģinālu pētījumu. “Rīkojot šāda mēroga medicīnas tiesību aktualitātēm veltītu konferenci, universitāte ir iedibinājusi jaunu tradīciju, kas apvienos Latvijas medicīnas darbiniekus un juristus, sniedzot lielisku iespēju definēt jomas problemātiku un rast risinājumus,” norāda K. Palkova.

Medicīnas tiesību konferenci plkst. 10.00 atklās RSU rektors profesors Aigars Pētersons, savukārt ar Eiropas Savienības pieredzi medicīnas tiesību jomā iepazīstinās Eiropas Veselības tiesību asociācijas prezidents profesors Karls Haralds Sovigs (Karl Harald Sovig).

Plkst. 10.50 ar referātu “Cik droši Latvijā ārsti var pieņemt lēmumus un strādāt” uzstāsies Latvijas Ārstu biedrības prezidente ģimenes ārste Ilze Aizsilniece un zvērināta advokāte Ilze Vilka. Savukārt  plkst. 11.10 Upsalas universitātes lektore, Medicīnas tiesību un pacientu tiesību likuma komentāru zinātniskā redaktore Dr.iur. Santa Slokenberga ieskicēs ārstniecības kvalitātes tēmu.

Jautājumu par ārstniecības personas tiesībām paust savu reliģisko pārliecību darba tiesiskajās attiecībās attīstīs RSU lektore, Veselības inspekcijas Juridiskā departamenta vadītāja Laura Šāberte un RSU doktora studiju programmas zinātniskā grāda pretendente, Veselības inspekcijas Ārstniecības riska fonda nodaļas vadītāja Dace Tarasova. Konferences izskaņā pacientu prioritizēšanas tiesiskos aspektus skatīs Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Juridiskās daļas vadītājs Mg. iur. Eduards Broks.

Dalība tiešsaistes konferencē ir bez maksas, līdz 13. jūnijam reģistrējoties RSU mājaslapā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties