6. Jūlijs 2021 15:48
Jaunumi
Solis tuvāk infrastruktūras sakārtošanai iekšlietu nozarē

Otrdien, 6. jūlijā, Ministru kabinets (MK) piešķīra Iekšlietu ministrijai (Nodrošinājuma valsts aģentūrai) finansējumu jaunu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) depo būvniecības uzsākšanai un būvuzraudzības nodrošināšanai Kandavā, Saulkrastos, Dagdā, Iecavā, Ilūkstē, Rūjienā, Priekulē un Aizputē.

Ugunsdzēsības depo telpās vienuviet plānots izvietot gan Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, gan Valsts policijas struktūrvienības, un atsevišķās vietās arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta struktūrvienības, tādējādi sākot īstenot Iekšlietu ministrijas ieceri par vienotu Katastrofu pārvaldības centru izveidi.

Perspektīvā šādu centru izbūve ir plānota arī citviet Latvijā, tāpēc Iekšlietu ministrija ir iesniegusi projekta pieteikumu finansējuma saņemšanai Atveseļošanas un noturības mehānisma plāna ietvaros. Papildus tam ieceres īstenošanai tiks meklētas iespējas piesaistīt arī citus finansēšanas avotus.

Ieceres īstenošanas rezultātā būtiski tiks uzlabota iekšlietu dienestu darbības efektivitāte un nodarbināto darba apstākļi, paaugstināta strādājošo produktivitāte un apmierinātība, uzlabota dienestu savstarpējā sadarbība un attiecīgi arī reaģēšanas spējas. Tāpat tiks mazināta nevienlīdzība strādājošajiem, nodrošinot pakalpojumu pieejamību, darbavietas, kā arī sociālo un veselības aprūpi.

Saskaņā ar projekta nosacījumiem to īstenošana tiek uzsākta 2021. gadā un tie ir pilnībā īstenojami līdz 2022. gada beigām. Īstenojamie pasākumi 2021. gadā tiek finansēti no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem", savukārt 2022. gadā nepieciešamais finansējums tiek iekļauts, gatavojot 2022. gada valsts budžeta projektu.

Ugunsdzēsības depo būvniecība tiks veikta pēc tipveida projekta, ko izstrādāja A/S UPB sadarbībā ar Iekšlietu ministriju, Nodrošinājuma valsts aģentūru un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, kā ietvaros īpaša uzmanība tika pievērsta dienestu darba specifikai, kā arī ēku ilgmūžībai un energoefektivitātei.

Saskaņā ar iepirkuma procedūras rezultātiem būvdarbus veiks SIA "ZENG" un SIA "RERE BŪVE".

Jau ziņots, ka šī gada 18. martā, MK atbalstīja Iekšlietu ministrijas iesniegto projektu par 27,3 milj. eiro piešķiršanu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) depo būvniecībai, kā arī ēkas iegādei un pielāgošanai Valsts policijas (VP) vajadzībām.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties