21. Jūlijs 2021 09:42
Jaunumi
Prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu par kukuļa izspiešanu un pieņemšanu

2021.gada 8. jūlijā Latgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors pabeidzis pirmstiesas kriminālprocesu, kurā apsūdzēta valsts amatpersona par to, ka, izmantojot savu dienesta stāvokli, izspieda kukuli, tas ir, materiālu vērtību pirms likumīgas darbības izdarīšanas, un pēc tam kukuli pieņēma.

Dienesta pienākumu izpildes gaitā apsūdzētajam Valsts policijas inspektoram  radās aizdomas par kāda autovadītāja transportlīdzekļa vadīšanas spējām. Pēc transportlīdzekļa apturēšanas un tā vadītāja  pārbaudes ar alkometru veikšanas, tika noskaidrots, ka, atskaitot alkometra pieļaujamo kļūdu ekspluatācijā, transportlīdzekļa vadītāja izelpā konstatētā alkohola koncentrācija nepārsniedz maksimāli pieļaujamo. Tomēr, nepaziņojot transportlīdzekļa vadītājam par alkometra rādījumam atskaitāmo pieļaujamo kļūdu, apsūdzētais kukuļa izspiešanas nolūkā informēja transportlīdzekļa vadītāju par iespēju samaksāt 200 eiro un izvairīties no administratīvā pārkāpuma protokola sastādīšanas un 680 eiro soda, kā arī transportlīdzekļa vadīšanas tiesību atņemšanas  uz vienu gadu. Prasīto naudas summu apsūdzētais saņēma.

Tādējādi Valsts policijas amatpersona  izdarīja sevišķi smagu noziegumu, kas paredzēts Krimināllikuma 320. panta ceturtajā daļā. Lieta nodota izskatīšanai Ekonomisko lietu tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties