29. Jūlijs 2021 13:04
Jaunumi
Tiesu administrācija sadarbībā ar Iekšlietu ministrijas Informācijas centru turpina īstenot aktivitātes vienotai un pakāpeniskai E-lietas ieviešanai

Tiesu administrācija kā E-lietas programmas – izmeklēšanas un tiesvedības procesu pilnveide – 1.posma vadošā projekta “Tiesu informatīvās sistēmas attīstība” īstenojošā un par E-lietas koplietošanas risinājumu platformas, tai skaitā E-lietas publiskā portāla, izstrādi atbildīgā iestāde ir noslēgusi starpresoru vienošanos ar Iekšlietu ministrijas Informācijas centru par sadarbību E-lietas programmas noteikto mērķu sasniegšanai un kopīgo aktivitāšu koordinēšanai vienotas E-lietas pakāpeniskā ieviešanā Iekšlietu ministrijas Informācijas centra projekta "Jaunās paaudzes Integrētā iekšlietu informācijas sistēma" (IIIS2) Nr. 2.2.1.1/19/I/010 (turpmāk – Projekts) ietvaros.

Projekta ietvaros izstrādātā IIIS2 platforma izmantos E-lietas koplietošanas komponentes vienota elektroniska procesa ieviešanai,  turpinot izmeklēšanas un tiesvedības procesos iesaistīto informācijas sistēmu savstarpēju integrāciju, tā nodrošinot ātrāku, efektīvāku un caurskatāmāku izmeklēšanas un tiesvedības procesu gaitu.

Iekšlietu ministrijas Informācijas centrs 2020.gada 15.aprīlī uzsāka Eiropas Reģionālās attīstības fonda darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 2.2.1. specifiskā atbalsta mērķa "Nodrošināt publisko datu atkalizmantošanas pieaugumu un efektīvu publiskās pārvaldes un privātā sektora mijiedarbību" 2.2.1.1. pasākuma "Centralizētu publiskās pārvaldes IKT platformu izveide, publiskās pārvaldes procesu optimizēšana un attīstība" ietvaros projekta Nr.2.2.1.1/19/I/010 "Jaunās paaudzes Integrētā iekšlietu informācijas sistēma"  īstenošanu. Projekts tiek īstenots sadarbībā ar Valsts policiju, Latvijas Republikas Ģenerālprokuratūru un Tiesu administrāciju.

Projekta mērķis ir izveidot vienotu un efektīvu pārbaužu un pirmstiesas izmeklēšanas procesu elektronisku pārvaldības sistēmu, nodrošinot pamatu e-lietas izveidei, samazinot izmeklēšanas termiņus un izdevumus, kā arī nodrošinot datu pieejamību sabiedrībai. 

Projekta kopējās izmaksas sastāda 3 800 000 EUR, t.sk. Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 3 230 000 EUR un valsts budžeta finansējums 570 000 EUR.

Projekta īstenošana ir plānota 36 mēnešu laikā, sākot no 2020. gada 15. aprīļa.

Projekta īstenošanas laikā (līdz 2021. gada 1. jūlijam) paveikts:

  • noslēgti sadarbības līgumi ar projekta partneriem (Tiesu administrācija, Valsts policija);
  • veikta biznesa procesu un biznesa prasību specifikāciju izstrāde, IIIS2 platformas arhitektūras definēšana un tehniskās specifikācijas izstrāde par pirmstiesas izmeklēšanas posmu no informācijas/iesnieguma saņemšanas brīža līdz lietas nodošanai prokuratūrai;
  • izsludināts atklāts konkurss par IIIS2 izstrādi;
  • noslēgts pakalpojuma līgums par projekta ieviešanas kvalitātes uzraudzību.
 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties