10. Augusts 2021 11:46
Jaunumi
Lieta par patvaļīgu koku ciršanu svešā mežā nonāk Ekonomisko lietu tiesā

Daudznozaru specializētās prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu četru personu apsūdzībā par patvaļīgu koku ciršanu kādā Aizsardzības ministrijai piederošajā nekustamajā īpašumā un procesu par piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanu juridiskajai personai.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai viens no apsūdzētajiem, būdams Zemessardzes kāda bataljona komandieris, nolēma organizēt šautuves paplašināšanu nekustamajā īpašumā, kas piederēja Aizsardzības ministrijai, kur bija nepieciešams izcirst kokus. Pārkāpjot noteikto kārtību koku ciršanai un nesaņemot koku ciršanas apliecinājumu, vienojoties ar pārējiem trim lietā apsūdzētajiem, tika organizēta koku ciršana 1,17 ha lielā teritorijā.

Tika panākta vienošanās, ka iegūtie kokmateriāli tiks uzdoti par juridiskas personas mantu un realizēti, par iegūtajiem finanšu līdzekļiem nodrošinot zāģmateriālus, kas nepieciešami šautuves paplašināšanas darbiem. Apsūdzētajām personām, kā arī transportlīdzekļiem un tehnikai tika atļauts iebraukt apsargātā un ierobežotas pieejamības Aizsardzības ministrijas nekustamajā īpašumā.

Laika posmā no 2019. gada 22. janvāra līdz 31. janvārim minētajā teritorijā tika patvaļīgi izcirsti koki vairāk nekā 433 kubikmetru apjomā, radot Latvijas valstij materiālo kaitējumu 26 488 EUR apmērā un nodarot mežam zaudējumu (kaitējumu) 53 066,30 EUR apmērā.

Visas apsūdzētās personas pie kriminālatbildības sauktas pēc Krimināllikuma 109. panta trešās daļas, trīs no tām – arī pēc Krimināllikuma 195. panta trešās daļas. Turklāt viena no šīm personām apsūdzēta arī pēc Krimināllikuma 341. panta otrās daļas, bet viena – arī pēc Krimināllikuma 233. panta otrās daļas.

Lieta izskatīšanai nodota Ekonomisko lietu tiesai, kur pirmā tiesas sēde nozīmēta 2021. gada 13. septembrī.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties