10. Augusts 2021 14:46
Jaunumi
Tiesā nonāk lieta par valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu, valstij nodarot zaudējumus lielā apmērā

2021. gada jūlijā Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā apsūdzēta kāda bijusī Valsts akciju sabiedrības (VAS) "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU) amatpersona par pienākumu nepildīšanu, ja ar to izraisītas smagas sekas, proti, valstij nodarīts mantisks zaudējums 277 300 EUR apmērā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai VAS "LAU" valde, tostarp apsūdzētā persona, kura bija valdes priekšsēdētājs, 2016. gadā apstiprināja iepirkuma nolikumu un līguma projektu. Ņemot vērā konkursa rezultātus, VAS "LAU" valde nolēma slēgt līgumu ar kādu SIA. Apsūdzētā persona, kura bija pilnvarota parakstīt līgumu ar SIA, nolaidīgi pildot savus amata pienākumus, parakstīja pēc satura atšķirīgu iepirkuma līgumu, kurā vispār netika noteikta preces cena, tas neatbilda valdes apstiprinātajam līguma projektam un radīja iespēju SIA piedāvāt un piegādāt preces par cenām, kas ir augstākas par iepirkuma procedūrā piedāvātajām, tādējādi pieļaujot VAS "LAU" līdzekļu neefektīvu un nelietderīgu izmantošanu. Pamatojoties uz noslēgto iepirkuma līgumu, VAS "LAU" vairākkārtīgi iegādājās no SIA preci, kuras cena pārsniedza iepirkuma procedūrā piedāvāto.

Apsūdzētā persona pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 319. panta trešās daļas. Lieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesai.

Pret divām personām kriminālprocesa ietvaros pieņemti lēmumi par kriminālprocesa izbeigšanu daļā, pamatojoties uz Kriminālprocesa likuma 377. panta 2. punktu, jo šo personu darbībās netika saskatītas Krimināllikuma 319. panta trešajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma sastāva pazīmes.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties