17. Augusts 2021 12:20
Jaunumi
Iekšlietu ministre ar tiesībsargu pārrunāja situāciju uz Latvijas-Baltkrievijas robežas

16. augustā tiesībsargs tikās ar iekšlietu ministri Mariju Golubevu un citiem Iekšlietu ministrijas pārstāvjiem, lai pārrunātu jautājumus, kas saistīti ar cilvēktiesību ievērošanu pēc ārkārtējās situācijas izsludināšanas reģionos pie Baltkrievijas robežas.

Ārkārtējo situāciju šajos reģionos izsludināja ar Ministru kabineta 10. augusta rīkojumu. Reaģējot uz rīkojumu, tiesībsargs Ministru kabinetam un Saeimai nosūtīja vēstuli, kurā pauda bažas par to, ka rīkojumā paredzētajos gadījumos personām faktiski tiek liegta iespēja lūgt patvērumu. Tiesībsargs arī aicināja veikt nepieciešamos pasākumus, lai arī ārkārtējās situācijas laikā tiktu veikts personu situācijas individuālais izvērtējums.

Tikšanās laikā tiesībsargs un ministre apmainījās ar informāciju par aktuālo situāciju uz valsts robežas un pārrunāja nepieciešamību nodrošināt, ka personām, kam tas nepieciešams, pastāv reālas un faktiski izmantojamas iespējas lūgt patvērumu. Sarunas gaitā īpaši tika uzsvērta nepieciešamība nodrošināt mazaizsargāto grupu tiesības. Tāpat ministre tiesībsargu informēja par veidiem kā atbildīgās iestādes arī ārkārtējās situācijas laikā plāno nodrošināt individuāla izvērtējuma iespējas un izņēmuma gadījumu piemērošanu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties