1. Septembris 2021 15:09
Jaunumi
"Latvijas Vēstneša" platforma Zinību dienas ietvaros piedāvā noderīgas publikācijas

Klāt 1. septembris, kas šogad gaidīts jo īpaši, jo pēc gada pārtraukuma skolēni, studenti, skolotāji un citi izglītības darbinieki varēs atkal satikties klātienē. “Latvijas Vēstnesis” vēl pozitīvām emocijām piepildītu Zinību dienu un dalās ar aktuālāko informāciju izglītības nozarē, kura var noderēt ikvienam, jauno mācību gadu uzsākot.

Oficiālā izdevēja "Latvijas Vēstnesis" platformā – vietnē likumi.lv un LV portālā (lvportals.lv) – ir noderīgi tematiskie atvērumi un vairākas šobrīd īpaši aktuālas publikācijas, kas var palīdzēt vecākiem un mācībspēkiem.

Būtiskākā izmaiņa no iepriekšējiem mācību gadiem ir tā, ka no 1. septembra klātienes mācībās drīkstēs piedalīties tikai tie skolēni un izglītības darbinieki, kuri digitālā vai papīra formātā varēs uzrādīt sadarbspējīgu vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu vai negatīvu Covid-19 testa rezultātu. To nosaka Ministru kabineta 2020. gada 9. jūnija noteikumi Nr. 360 "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai".

Kādi vēl epidemioloģiskās drošības pasākumi jāievēro, atgriežoties skolā? Aktuālā informācija apkopota LV portāla infografikā. h

  • Visi tematiskie raksti, skaidrojumi, e-konsultācijas vienuviet pieejamas LV portāla atvērumā “Izglītība”.
  • Valsts institūciju paziņojumi, tajā skaitā Izglītības un zinātnes ministrijas informācija skolām.

Ikvienam ir tiesības uz izglītību. Valsts nodrošina iespēju bez maksas iegūt pamatizglītību un vidējo izglītību. Pamatizglītība ir obligāta, teikts Latvijas Republikas Satversmes 112. pantā. Arī Izglītības likums paredz, ka ikvienam ir tiesības uz kvalitatīvu un iekļaujošu izglītību, un nosaka pamatlietas izglītībā.

Zini un izmanto “Latvijas Vēstneša” platformu, lai vienmēr atrastu aktuālāko informāciju par sev svarīgām tēmām.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties