2. Septembris 2021 15:50
Jaunumi
Tieslietu ministrs ar tiesu priekšsēdētājiem pārrunā aktuālos tiesu darba jautājumus

Ceturtdien, 2. septembrī, Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns rīkoja tiešsaistes konferenci ar Latvijas tiesu priekšsēdētājiem, lai apspriestu aktuālos tiesu darba jautājumus saistībā ar tiesnešu amatu kandidātu atlases kārtību un tiesu darbu Covid-19 infekcijas izplatības laikā.

Tieslietu ministrs ar rajonu (pilsētu) tiesu un apgabaltiesu priekšsēdētājiem apsprieda ar tiesnešu amata kandidātu atlases procesu saistītos jautājumus. "Sarunā ar tiesu vadītājiem identificējām atsevišķas grūtības, kamēr tiesneša amata kandidātu atlasē notiek pāreja uz jauno kārtību. Pastāv risks, ka netiks izraudzīts nepieciešamais kandidātu skaits. Šo jautājumu apspriedīsim arī Tieslietu padomē, jo ir jāmeklē risinājumi, lai netiktu ietekmēta tiesu darba efektivitāte," uzsver J.Bordāns. 

Attiecībā uz tiesu darbu Covid-19 infekcijas izplatības laikā tieslietu ministrs uzsvēra, ka tiesām darbs ir jānodrošina neatkarīgi no tā, ka pieaug saslimstības rādītāji ar Covid–19 infekciju. "Uzskatu, ka tiesām jāspēj pielāgoties mainīgajai situācijai un nebūtu pieļaujami tiesu funkciju ierobežojumi. Tieslietu ministrija un Tiesu administrācija ir gatavas sniegt visu nepieciešamo atbalstu. Tiesas ir aicinātas nodrošināt drošus pakalpojumus iedzīvotājiem un veids, kā tiesnešiem un darbiniekiem sevi pasargāt no Covid-19 saslimšanas, ir vakcinēšanās," sanāksmē akcentēja tieslietu ministrs.

Tāpat tikšanās laikā J.Bordāns informēja arī par situāciju attiecībā uz tiesu budžetu 2022. gadam un pieteiktām prioritātēm papildu finansējumam, kas uzlabotu tiesu darbu gan attiecībā uz materiāltehnisko nodrošinājumu, gan tiesvedības procesa digitalizāciju. Tiesu priekšsēdētāji tika arī informēti par aktuālajām un plānotajām izmaiņām normatīvajā regulējumā. 
 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties