24. Septembris 2021 19:16
Jaunumi
Noslēdzies semināru cikls par amatnoziegumu aktuālajiem problēmjautājumiem

Eiropas Sociālā fonda (ESF) finansētā projekta ”Justīcija attīstībai” ietvaros un ar Tiesu administrācijas atbalstu tika īstenots četru semināru cikls izmeklētājiem, prokuroriem un tiesnešiem par atsevišķiem noziedzīgiem nodarījumiem valsts institūciju dienestā, konkrēti, Krimināllikuma 317.–319. panta piemērošanu. Lektors šajā apmācību pasākumā bija Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Korupcijas apkarošanas koordinācijas nodaļas virsprokurors Māris Leja.    

Semināru ietvaros tika apspriestas praksē konstatētās neskaidrības saistībā ar minēto Krimināllikuma pantu piemērošanu, tai skaitā atsevišķi Krimināllikuma Vispārīgās daļas jautājumi, bez kuru pārzināšanas nav iespējama pareiza Krimināllikuma 317.–319. panta piemērošana, piemēram, darbības un bezdarbības norobežošana, maldības par tiesību jautājumiem ietekme uz nodoma konstatēšanu u.c.

    Apmācību mērķis bija sniegt semināra dalībniekiem padziļinātas zināšanas par šīs kategorijas noziedzīgajiem nodarījumiem, lai pēc iespējas mazinātu viedokļu daudzveidību attiecībā uz konkrēto Krimināllikuma pantu piemērošanu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties