27. Septembris 2021 16:57
Jaunumi
Rīgas apgabaltiesa atstāj spēkā pirmās instances tiesas notiesājošu spriedumu personai par naida noziegumu

Ar Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas 2020. gada 17. decembra spriedumu persona tika notiesāta par to, ka izdarīja darbības, kas vērstas uz nacionālā un etniskā naida un nesaticības izraisīšanu, un tās izdarītas, izmantojot automatizētu datu apstrādes sistēmu. Tiesa apsūdzēto sodīja ar brīvības atņemšanu uz 1 gadu, piemērojot Krimināllikuma 55. pantu, sodu noteica nosacīti ar pārbaudes laiku uz 2 gadiem.

2021. gada septembrī Rīgas apgabaltiesas Krimināllietu tiesas kolēģija, piedaloties Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokuroram, atklātā tiesas sēdē apelācijas instancē izskatīja minēto krimināllietu un atstāja negrozītu pirmās instances tiesas notiesājošu spriedumu daļā par personas atzīšanu par vainīgu Krimināllikuma 78. panta otrajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā. Tā, konstatējot, ka nav ievērotas personas tiesības uz kriminālprocesa pabeigšanu saprātīgā termiņā, atcēla pirmās instances tiesas spriedumu daļā par apsūdzētajam noteikto sodu un nosprieda viņu sodīt ar brīvības atņemšanu uz 10 mēnešiem, sodu nosakot nosacīti ar pārbaudes laiku uz 2 gadiem.

Prokuratūra atgādina, ka ar naida noziegumiem saprot darbības, kas vērstas uz nacionālā, etniskā, rasu vai reliģiskā naida vai nesaticības izraisīšanu, tostarp, ja tās izdarītas, izmantojot automatizētu datu apstrādes sistēmu. Par šādu darbību veikšanu paredzēta kriminālatbildība.

Tāpat prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties