27. Septembris 2021 16:59
Jaunumi
Prokuratūrā viesojas Eiropas Savienības dalībvalstu tiesneši un prokurori

Eiropas Juridiskās tālākizglītības tīkla (European Judicial Training Network – EJTN) apmaiņas programmas tiesnešiem un prokuroriem ietvaros, ko īsteno Latvijas Republikas prokuratūra sadarbībā ar Latvijas tiesnešu mācību centru, no 2021. gada 27. septembra līdz 1. oktobrim  prokuratūrā viesojas seši tiesneši un seši prokurori no dažādām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm.

Apmaiņas programmas dalībniekiem šī jau ir otrā nedēļa Latvijā. Pagājušajā nedēļā viņi tikās ar tiesnešiem un Tiesu administrācijas pārstāvjiem, bet šonedēļ iepazīsies ar prokuratūras un citu tiesībaizsardzības iestāžu darbu.

Šodien dalībnieki tika uzņemti Ģenerālprokuratūrā un iepazīstināti ar prokuratūras sistēmu un tās uzdevumiem, kā arī apmeklēja Rīgas tiesas apgabala prokuratūru.

Turpmākās nedēļas laikā ieplānotas tikšanās Valsts policijā, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā, kā arī iepazīšanās ar robežsargu un muitnieku darbu lidostā “Rīga”.

Konkrētā apmaiņas programma ir divpusēja, kas nozīmē, ka arī Latvijas tiesneši un prokurori viesosies citās ES dalībvalstīs, lai iepazītos ar šajās valstīs esošo tiesībaizsardzības institūciju sistēmu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties