29. Septembris 2021 09:41
Jaunumi
Prokurors piemēro sodu kādai medicīnas māsai par to, ka viņa viltoja nosūtījuma dokumentu negatīva Covid-19 testa rezultāta saņemšanai

Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūrā (turpmāk – NNVIDIP) tika saņemts Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja ierosinājums uzsākt kriminālvajāšanu pret kādu medicīnas māsu par noziedzīga nodarījuma, kas paredzēts Krimināllikuma 275. panta pirmajā daļā, izdarīšanu, proti, ka viņa viltoja nosūtījumu, iekļaujot tajā nepatiesas ziņas par testējamā materiāla piederību, Covid-19 koronavīrusa SARS-CoV-2 laboratoriskai diagnostikai, lai nodrošinātu negatīvu testa rezultātu kādai citai personai.

NNVIDIP prokurors minēto personu sauca pie kriminālatbildības par to, ka viņa tīši, personīgu motīvu vadīta, vēloties nodrošināt citai personai negatīvu Covid-19 koronavīrusa SARS-CoV-2 testēšanas rezultātu starptautiskai ceļošanai, paņēma sev no deguna un kakla analīžu paraugus un sastādīja nosūtījumu koronavīrusa laboratoriskajam izmeklējumam, kuram pievienoja iepriekš paņemtos savu analīžu paraugus. Nosūtījumā viņa norādīja, ka paraugs ņemts no citas personas.

Apsūdzētā persona pilnībā piekrita tai inkriminētā noziedzīgā nodarījuma apjomam un juridiskajai kvalifikācijai, kā arī atzina savu vainu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā un to nožēloja.

Prokurors apsūdzētajai piemēroja prokurora priekšrakstu par sodu, nosakot naudas sodu 1500 EUR, ko viņa jau ir samaksājusi, ieskaitot minēto summu Valsts kasē.

Prokuratūra atkārtoti norāda, ka dokumenta, kas dod tiesības vai atbrīvo no pienākumiem, viltošana, kā arī viltota dokumenta realizēšana vai izmantošana ir noziedzīgs nodarījums. Dokuments par Covid-19 testa rezultātu, tostarp nosūtījums testa veikšanai, kā arī sadarbspējīgs vakcinācijas, pārslimošanas vai testēšanas sertifikāts, kas noteiktos gadījumos dod iespēju iegūt kādas privilēģijas vai atvieglojumus, atzīstams par dokumentu Krimināllikuma 275. panta pirmās daļas izpratnē.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties