29. Septembris 2021 16:47
Jaunumi
Saeima trešajā lasījumā lems par vienotu tiesisko regulējumu visiem dalītā īpašuma gadījumiem

Saeima ceturtdien, 30. septembrī, trešajā lasījumā lems par likuma grozījumiem, ar kuriem plānots noteikt vienotu regulējumu līdz šim dažādi regulētiem dalītā īpašuma gadījumiem.

Otrajā lasījumā paredzēts skatīt grozījumus, ar kuriem plānots pilnveidot sociālā uzņēmuma statusa piešķiršanai izvirzītās prasības un kritērijus.

Tāpat otrajā lasījumā deputāti spriedīs par grozījumiem Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likumā un izmaiņām likumā "Par sapulcēm, gājieniem un piketiem", kas paredz aizliegumu publiskos izklaides un svētku pasākumos, kā arī sapulcēs, gājienos un piketos izmantot Georga lentes.

Pirmajā lasījumā rītdien plānots lemt par pievienošanos Konvencijas pret spīdzināšanu un citiem nežēlīgas, necilvēcīgas vai pazemojošas izturēšanās vai sodīšanas veidiem Fakultatīvajam protokolam.

Deputāti spriedīs arī par vairāku jaunu likumprojektu nodošanu izskatīšanai parlamenta komisijās. To vidū ir likuma projekts par labas gribas atlīdzinājumu Latvijas ebreju kopienai, kas paredz atlīdzināt daļu no restitūcijas laikā neatgūtā īpašuma valsts noteiktās kadastrālās vērtības. Tāpat darba kārtībā iekļauti jauni grozījumi Saeimas kārtības rullī, kas paredz likumprojekta iesniedzējiem pienākumu izvērtēt plānoto grozījumu ietekmi uz ģimeņu labklājību, demogrāfiju, tostarp dzimstību, kā arī ienākumu nevienlīdzību.

Sēdē plānots izskatīt arī lēmuma projektu par Saeimas Parlamentārās izmeklēšanas komisijas, lai izmeklētu Latvijas valdības kļūdaino rīcību Covid-19 pandēmijas pārvarēšanas procesā, darbības laika pagarināšanu.

Saeimas 30. septembra sēdes darba kārtībā iekļauti 42 jautājumi.

Ceturtdien pulksten 17.00 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties