30. Septembris 2021 15:07
Jaunumi
Vadlīnijas Augstākās tiesas darba organizācijā Covid-19 izplatības ierobežošanai

Ņemot vērā Covid-19 inficēšanās skaita pieaugumu Latvijā un lai novērstu riskus tiesas apmeklētāju un personāla veselībai, Augstākās tiesas priekšsēdētājs apstiprinājis vadlīnijas tiesas darba organizācijai šajos apstākļos.

Saziņu ar personām Augstākā tiesa veic, izmantojot attālinātās saziņas iespējas (tālrunis, e-risinājumi, pasta pakalpojumi, pastkastītes vestibilā). Izņēmuma gadījumā, ja pakalpojumu nevar sniegt attālināti, apmeklētājus pieņem klātienē, ievērojot piesardzības pasākumus – iepriekš jāsaskaņo apmeklējuma laiks un jāievēro normatīvajos aktos noteiktās epidemioloģiskas drošības prasības (temperatūras mērīšana, distancēšanās, mutes un deguna aizsegu lietošana u.c.).

Tiesu lietas pamatā tiek skatītas rakstveidā vai attālināti. Ja tas nav iespējams un tiek organizēta tiesas sēde, jāievēro normatīvajos aktos noteiktās epidemioloģiskās drošības prasības (mutes un deguna aizsegi, distance starp personām tiesas zālē un ārpus tiesas zāles, ievērots noteiktais maksimālais personu skaits telpā; nodrošināts pārtraukums ik pēc 2 stundām, izvēdinot tiesas zāli un telpā dezinficējot virsmas).

Publiski pasākumi un sanāksmes. Augstākā tiesa nerīko publiskus pasākumus un ekskursijas, ja vien Augstākās tiesas priekšsēdētājs, izvērtējot nepieciešamības un risku samērojamību, nav lēmis citādi. Augstākā tiesa neorganizē starpinstitucionālas sanāksmes klātienē un piedalās šādās sanāksmēs attālināti.

Sabiedrības informēšanai primāri izmanto Augstākās tiesas mājaslapu, Twiteri un Youtube kanālu. Izņēmuma gadījumos klātienes saziņu ar mediju pārstāvjiem Komunikācijas nodaļa organizē, ievērojot normatīvajos aktos noteiktās epidemioloģiskās drošības prasības.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties