4. Oktobris 2021 14:02
Jaunumi
Tiesas procesa izspēle par Saeimas deputātam uzlikto pienākumu vakcinēties pret Covid-19, lai saglabātu tiesības piedalīties Saeimas un tās komisiju darbā

Oktobra sākums ik gadu iezīmē arī prof. Kārļa Dišlera tiesas procesa izspēles, kas pulcē jurisprudences studentus, mācībspēkus un praktiķus, sākumu. Šogad organizatori izsludina jau XXIII prof. Kārļa Dišlera konstitucionālo tiesību tiesas procesa izspēli un aicina pieteikties dalībai ikvienu tiesību zinātņu studentu, lai parādītu savas spējas jau pieredzējušu jomas profesionāļu priekšā, savstarpēji samērotos spēkiem un izbaudītu sacensību un konstitucionālo tiesību garu!

Pagājušā gada labākais tiesnesis un šā gada izspēles kāzusa autors Andrejs Stupins aicina studentus pievērsties likumdevēja darba organizācijas aspektiem un šķetināt tiesību jautājumus, kas citastarp saistīti ar nevakcinētu Saeimas deputātu tiesībām piedalīties Saeimas un tās komisiju darbā, privātās dzīves neaizskaramību, cilvēka cieņu, kā arī parlamenta autonomiju un lemtspējas nepārtrauktību. Lai piemeklētu spēcīgākos juridiskos argumentus un pārliecinošākās atbildes uz tiesnešu jautājumiem, studentiem būs jāizpēta jaunākās pamattiesību tendences pasaulē un jāorientējas Latvijas likumdevēja darbības pamatprincipu virpuļos, kā arī jāizbrien medicīnas patiesības džungļi. Izspēles kāzusu, sacensību nolikumu un pieteikuma anketu aicinām skatīt Izspēles tīmekļa vietnē.

Līdzīgi kā iepriekšējos gados komandas ir aicinātas iesniegt savu pieteikuma anketu, nosūtot to uz izspēles organizatoru elektroniskā pasta adresi disleraizspele@gmail.com līdz 24. oktobrim. Tomēr pieteikuma anketu drīkst iesniegt līdz pat rakstiskās daļas iesniegšanas termiņam. Komandu kāzusa risinājuma rakstveida argumentācija iesniedzama līdz 9. novembra plkst. 23.59.

Šobrīd izspēles organizatori izspēles mutvārdu daļu plāno organizēt 8. decembrī un 11. decembrī Latvijas Universitātes un Satversmes tiesas telpās. Turklāt izspēlē dalība ļauta tikai personām, kas varēs uzrādīt derīgu sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu, kas apliecina vakcinācijas kursa pabeigšanu vai izslimošanas faktu. Tomēr, ņemot vērā valstī pastāvošo epidemioloģisko situāciju, izspēles laiks un vieta var tikt mainīti, tādēļ aicinām sekot līdzi aktuālai informācijai prof. Kārļa Dišlera tiesas procesa izspēles Facebook lapā facebook.com/DisleraIzspele.

Visbeidzot atgādinām par iespēju savas komandas darbam piesaistīt arī treneri, kurš atbalstīs un dos padomus izspēles gatavošanās procesā. Ja konkrēta persona vēl nav atrasta, izspēles organizatori ir parūpējušies par treneru saraksta izveidi, kurā apkopoti nacionālo un starptautisko tiesas procesa izspēļu dalībnieki un treneri, kuri labprāt palīdzēs komandām gatavoties izspēlei. Treneru sarakstu aicinām skatīt šeit.

Prof. Kārļa Dišlera tiesas procesa izspēles organizatori

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties