7. Oktobris 2021 15:40
Jaunumi
Iekšlietu ministre uzrunā starptautiskā simpozija “Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas apkarošanas aktuālās tendences un nākotnes izaicinājumi” dalībniekus
No IeM arhīva

7. un 8. oktobrī, Valsts policija sadarbībā ar Amerikas Savienoto Valstu vēstniecību Latvijā organizē vienu no vērienīgākajiem profesionālās pilnveides starptautiskajiem pasākumiem  tiesībsargājošo iestāžu, prokuratūras un tiesu darbiniekiem. Simpozija mērķis ir sniegt ieskatu labās prakses piemēros noziedzīgi iegūtu līdzekļu apkarošanas jomā. Kā zināms, šāda veida noziegumiem ir globāls raksturs, tāpēc simpozijs vienkopus pulcēs tiesībsargājošo iestāžu pārstāvjus, izmeklētājus, prokurorus un tienešus no Baltijas, kā arī ekspertus no ASV, Izraēlas, Nīderlandes un Apvienotās karalistes.

Pasākuma atklāšanā iekšlietu ministre Marija Golubeva atzīmēja pēdējos gados iekšlietu nozarē sasniegto cīņā ar noziedzīgi iegūtiem līdzekļiem. Ministre pozitīvi novērtēja Finanšu izlūkošanas dienesta darbu risku izvērtēšanā, kā arī iezīmēja nākotnes plānus, kas saistīti ar finanšu pratības un apmācību centra izveidi tiesībsargājošo institūciju pārstāvjiem un privātajam sektora un tehnoloģisko iespēju izmantošanu, lai atvieglotu datu apkopošanu un analīzi.

“Šonedēļ starptautisko pasauli satricināja ziņas par tā sauktajiem Pandoras dokumentiem. Ir skaidrs, ka ofšoru operācijas ir jāmonitorē, ja mēs vēlamies efektīvi cīnīties ar korupciju, naudas atmazgāšanu un nevienlīdzību sabiedrībā. 2019. gadā Latvija bija pasaules uzmanības centrā un  bija liels spiediens, ka mums ir jāveido efektīvi rīki cīņai ar naudas atmazgāšanu. Ir daudz izdarīts, lai spēcinātu mūsu normatīvo regulējumu un dotos uz priekšu. Sodam par naudas atmazgāšanu ir jābūt samērīgam ar nodarījuma smagumu. Prevencija sākas ar banku atbildību, lai veidotu spēcīgas iekšējās kontroles sistēmas un ziņotu par aizdomīgiem darījumiem. Ja noziedzīgs nodarījums ir noticis, nozīmīga loma ir tiesībsargājošajām institūcijām, prokuroriem un tiesnešiem. Tas ieliek apmācības un profesionālo pilnveidi šīs problēmas centrā,” atzīmēja Marija Golubeva.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties