8. Oktobris 2021 12:47
Jaunumi
Latvijā ieradīsies Eiropas Padomes eksperti cīņai ar cilvēku tirdzniecību

Pirmdien, 11. oktobrī, Latvijā ieradīsies Eiropas Padomes (EP) Ekspertu darbības grupa pret cilvēku tirdzniecību (GRETA), lai izvērtētu EP Konvencijas ieviešanu Latvijā par cīņu pret cilvēku tirdzniecību. GRETA izvērtē Konvencijas ieviešanu valstīs, kuras to ir ratificējušas.

Latvijā GRETA veic Konvencijas ieviešanas izvērtējuma 3.kārtu, kuras mērķis ir izvērtēt atbalsta un palīdzības iespējas cilvēku tirdzniecības upuriem, tai skaitā taisnīgas tiesas, kompensāciju, rehabilitācijas un citas iespējas.

11. un 12. oktobrī GRETA vadītājas Petja Ņestorova un Antuaneta Vasiļjeva tiksies ar pārstāvjiem no Iekšlietu ministrijas, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes, Valsts robežsardzes, Valsts policijas, Ģenerālprokuratūras, tiesas un Juridiskās palīdzības administrācijas. Ekspertes apmeklēs arī biedrības Patvērums “Drošā māja" un “Centrs MARTA”, kas ir ilggadēji Iekšlietu ministrijas sadarbības partneri cīņā ar cilvēku tirdzniecību.

Pēc izvērtējuma ziņojuma pabeigšanas šī gada oktobrī tas tiks izskatīts ikgadējā GRETA sanāksmē un publicēts GRETA tīmekļvietnē.

GRETA sastāv no 15 neatkarīgiem un objektīviem ekspertiem.

Jau ziņots, ka 28. septembrī, lai efektīvi vērstos pret cilvēku tirdzniecību, valdība apstiprināja tās novēršanas plānu 2021.–2023. gadam, kā arī noteica Iekšlietu ministriju par atbildīgo šī plāna īstenošanā.

EP Konvencija par cīņu pret cilvēku tirdzniecību tika pieņemta 2008. gada 1. februārī. Tās mērķis ir novērst cilvēku tirdzniecību, aizsargāt cietušos un saukt pie atbildības vainīgos.  

Latvijā visbiežāk sastopamās cilvēku tirdzniecības formas ir seksuālā ekspluatācija, piespiedu laulības un darbaspēka ekspluatācija, kas pēdējos gados piedzīvojusi strauju kāpumu.

Plašāka informācija Iekšlietu ministrijas tīmekļvietnē.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties