11. Oktobris 2021 15:05
Jaunumi
Satversmes tiesa vebinārā 9. un 12. klašu skolēniem skaidro vārda brīvības nozīmi demokrātiskā tiesiskā valstī

Piektdien, 8. oktobrī, Satversmes tiesa organizēja vebināru 9. un 12. klašu skolēniem "Kā vārda brīvība stiprina demokrātiju?". Vebinārā piedalījās vairāk kā 30 klases no visiem Latvijas reģioniem.

Vebināru atklāja Satversmes tiesas priekšsēdētāja Sanita Osipova, aicinot skolēnus piedalīties Satversmes simtgadei veltītajā zīmējumu un domrakstu konkursā.

"Konkurss, kurā Satversmes tiesa aicina Jūs piedalīties, ir veltīts Satversmes simtgadei. Mūsu nācija ir kā liela ģimene, un Satversme ir tās pamats. Jūsu zīmējumi un domraksti būs dāvanas dzimšanas dienā mūsu Satversmei, mūsu nācijai, mūsu demokrātijai," savā uzrunā atzīmēja Sanita Osipova.

Vebinārā video uzrunu sniedza arī izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece.

"Nešaubos, ka šodien gūtās zināšanas noderēs visā turpmākajā dzīvē, bet šīs zināšanas pavisam noteikti būs derīgas, lai piedalītos domrakstu konkursā par 100. pantu Satversmes simtgadē," uzsvēra Anita Muižniece.

Vebināra ar priekšlasījumu uzstājās Satversmes tiesas tiesnesis Artūrs Kučs, kurš skaidroja vārda brīvības jēdzienu un tā nozīmi sabiedrībā. Savukārt Satversmes tiesas tiesneša palīdze Madara Meļņika sniedza detalizētu ieskatu par Satversmes tiesas judikatūru par Satversmes 100. pantā ietvertajām tiesībām uz vārda brīvību.

Vebināra tēma izvēlēta, lai rosinātu 9. un 12. klašu skolēnu interesi par vārda brīvības un pašizpausmes nozīmi demokrātiskā tiesiskā valstī, attīstītu zināšanas par tiesībām un atbildību attiecībā uz vārda brīvību, kā arī, lai iedvesmotu piedalīties Satversmes tiesas rīkotajā domrakstu konkursam. Šogad izsludinātā Satversmes simtgadei veltītā domrakstu konkursa tēma ir "100. pants Satversmes simtgadē: kā vārda brīvība un pašizpausme padara mani laimīgu un Latviju stipru?".

Detalizētāka informācija par Satversmes tiesas konkursu pieejama šeit.

Dalība konkursā jāpiesaka līdz šā gada 22. oktobrim (ieskaitot), aizpildot anketu.

Satversmes tiesa katru gadu rīko pasākumus skolu jaunatnei par demokrātiskas tiesiskas valsts vērtībā, kas atspoguļotas Satversmē. Satversmes tiesa 2020. gadā zīmējumu un domrakstu konkursa ietvaros rīkoja vebināru "Skolēns - atbildīgs pilsonis". Vebināra ieraksts pieejams šeit:

Savukārt 2021. gada 6. maijā Satversmes tiesa Demokrātijas nedēļas ietvaros organizēja vebināru 9.-12. klašu skolēniem "Kāpēc Satversme aizsargā cilvēka cieņu?".

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties