11. Oktobris 2021 16:31
Jaunumi
Iekšlietu ministre: Stipra un droša Eiropas ārējā robeža ir visas Eiropas Savienības, nevis atsevišķu valstu uzdevums
No IeM arhīva

8. oktobrī iekšlietu ministre Marija Golubeva piedalījās ES Tieslietu un iekšlietu ministru padomes sēdē. Tikšanās laikā ministre uzsvēra – Eiropas ārējās robežas stiprināšana un sargāšana ir nevis katras atsevišķas valsts uzdevums, bet gan kopīgs Eiropas Savienības pienākums.

Latvija kopā ar vienpadsmit dalībvalstīm parakstījusi vēstuli, kurā aicina Eiropas Savienību stiprināt Šengenas zonu pret hibrīdapdraudējumu, tai skaitā no Lukašenko režīma puses. Vēstulē uzsvērts, ka ir nepieciešams pielāgot tiesisko regulējumu nākotnes izaicinājumiem, nevis reaģēt uz sekām, kad krīze jau notiek.

Ministre informēja Eiropas kolēģus par pašreizējo situāciju uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, atgādinot, ka Lukašenko režīms organizē nelikumīgu robežšķērsotāju plūsmu. Tikai pateicoties ātrai un izlēmīgai rīcībai, bija iespējams samazināt cilvēku skaitu, kas cenšas nelikumīgi šķērsot robežu. Pašlaik notiek darbi, lai jau drīzumā uz Latvijas-Baltkrievijas robežas būtu uzstādīts dzeloņstiepļu žogs. Iekšlietu ministrija aktīvi strādā, lai drīzumā uzsāktu arī pastāvīga žoga celtniecību.

Ar tikšanās laikā pieņemtajiem lēmumiem iespējams iepazīties šeit.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties