22. Oktobris 2021 08:42
Jaunumi
Tieslietu ministrs ar tiesu priekšsēdētājiem pārrunā tiesu darba organizēšanu laikā no šī gada 21. oktobra līdz 14. novembrim

Ceturtdien, 21. oktobrī, Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns rīkoja tikšanos tiešsaistē ar Latvijas tiesu priekšsēdētājiem, lai pārrunātu tiesu darbu laika posmā no  21. oktobra līdz 14. novembrim.

Tikšanās laikā Jānis Bordāns uzsvēra: “Šobrīd mēs esam līdzīgā situācijā kā šī gada sākumā, kad tiesas prata pielāgoties darbam ārkārtējas situācijas laikā un nodrošināja tiesu darba nepārtrauktību un personas tiesības uz taisnīgu tiesu. Arī šobrīd mums jāsamazina cilvēku klātienes kontaktēšanās un personām pieeja tiesām jānodrošina maksimāli attālināti. Pateicos ikvienam tiesu darbiniekam, kurš jau ir vakcinējies pret Covid-19 vai uzsācis vakcinācijas procesu un dod ieguldījumu pilnvērtīgā tiesu darba nodrošināšanā arī ārkārtējās situācijas apstākļos.”

Tikšanās laikā tieslietu ministram un tiesu priekšsēdētājiem bija vienots redzējums par tiesu darba organizēšanu stingro ierobežojumu laikā no šī gada 21. oktobra līdz 14. novembrim – lietu skatīšanā tiesas maksimāli izmanto rakstveida procesu vai tās izskata attālināti. Gadījumos, kad lietas izskatīšana ir saistīta ar nozīmīgu personas tiesību aizskārumu un objektīvu steidzamību un nav iespējas nodrošināt lietas izskatīšanu ne rakstveidā, ne attālināti, izmantojot videokonferenci, lietu izskata mutvārdu procesā klātienē. Savukārt, ja lietas izskatīšanu nav iespējams nodrošināt rakstveidā vai attālināti un jautājums nav saistīts ar nozīmīgu personas tiesību aizskārumu un objektīvu steidzamību, lietas izskatīšanu atliek.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties