22. Oktobris 2021 16:42
Jaunumi
Atjaunota Bērnu lietu sadarbības padome

Piektdien, 22. oktobrī, notika atjauninātās Bērnu lietu sadarbības padomes pirmā sēde, kurā vienkopus sanāca politiķi un citas augsta līmeņa amatpersonas no dažādām ministrijām, Latvijas pašvaldību savienības, Pārresoru kooridinācijas centra, Demogrāfisko lietu centra.

Bērnu lietu sadarbības padomes pārstāvji vienojās, ka iztrūkstošais posms pilnvērtīgam un jēgpilnam Bērnu lietu sadarbības padomes darbam ir bijis starpnozaru komunikācijas un sadarbības trūkums. Ikvienai iesaistītajai nozarei - veselības, izglītības, iekšlietu, tieslietu un citām ir jāuzņemas kopīga atbildība par bērnu tiesību aizsardzības sistēmas pilnveidošanu. Un šo darbu var paveikt strādājot kopā, koordinēti risinot un virzot izskatīšanai padomē ikvienas iestādes jautājumu bērnu tiesību aizsardzībā, tādējādi nodrošinot starpnozaru redzējumu bērnu tiesību aizsardzības jomas pilnveidošanai.

Bērnu lietu sadarbības padomes darbs norisināsies vairākās darba grupās, katrai no kurām tiks definēts konkrēts uzdevums un laika posms uzdevuma izpildei. Bērnu lietu sadarbības padomes darbs būs efektīvāks un vērsts uz mērķa sasniegšanu.

"Atkārtoti vēlos uzsvērt, ka sadarbība ir galvenais visu mūsu klupšanas akmens, bet sadarbība bērnu tiesību jomā ir galvenais stūrakmens bērnu tiesību un interešu nodrošināšanai. Tikai kopā sadarbojoties mēs esam spējīgi paveikt galveno - rūpēties par visu Latvijas bērnu labklājību un labsajūtu!, " uzskata labklājības ministrs Gatis Eglītis.

"Teju ikkatra ministrija lielākā vai mazākā mērā saskaras ar bērnu intereses un tiesības skarošiem jautājumiem, tomēr reizēs, kad rodas problēmas, nākas secināt, ka lielākoties tās būtu bijis iespējams novērst, ja resori jau laikus un regulāri savā starpā sadarbotos. Bērnu lietu sadarbības padomes atjaunošana noteikti būs svarīgs solis labākas starpinstitūciju sadarbības izveidošanai, kā arī formāts ātrai reaģēšanai konkrētu problēmistuāciju risināšanai," pauž izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece.

"Praktiska un profesionāla, koordinēta un rezultatīva rīcība, nevis runas, ir tas, kas nepieciešams šobrīd bērnu tiesību aizsardzībā. Bērnu tiesību aizsardzībā ir iesaistītas dažādas institūcijas un tajās strādājošie profesionāļi, tāpēc padomei ir būtisks uzdevums - panākt, ka visi strādā viena mērķa labā un nonāk pie veiksmīgiem risinājumiem," uzsver Tieslietu ministrs Jānis Bordāns.

Bērnu lietu sadarbības padome ir koleģiāla institūcija, kuras mērķis ir veicināt vienotu izpratni par bērna interešu prioritātes principa ievērošanu pašvaldību un valsts rīcībpolitikās, kā arī veicināt institūciju, tai skaitā sadarbības grupu, saskaņotu darbību bērnu tiesību aizsardzībā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties