2. Novembris 2021 11:33
Jaunumi
Izraudzīti 2021. gada Ministru kabineta balvas laureāti

Otrdien, 2. novembrī, valdība lēma par sešu Ministru kabineta balvu piešķiršanu izcilām Latvijas personībām, sabiedriskajam medijam un uzņēmumam par nozīmīgiem ieguldījumiem saimnieciskajā un sabiedriskajā darbībā un nopelniem demokrātiskas un tiesiskas Latvijas valsts attīstībā. Ministru kabineta balva ir Latvijas valdības augstākais apbalvojums, nākamais augstākais apbalvojums valstī aiz Triju Zvaigžņu ordeņa.

2021. gadā Ministru kabineta balvu valdība plāno pasniegt Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku goda virsdiriģentam, profesoram, komponistam Edgaram Račevskim par mūža ieguldījumu Latvijas kora mākslas un Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku tradīcijas stiprināšanā un attīstībā.

Ministru kabineta balva tiks piešķirta arī Eiropas Savienības Tiesas tiesnesei Inetai Ziemelei par ieguldījumu Latvijas tieslietu sistēmas attīstībā, demokrātijas un tiesiskuma stiprināšanā, kā arī Latvijas ārējā tēla veidošanā.

Veselības centru apvienības un Centrālās laboratorijas valdes priekšsēdētāja Stella Lapiņa balvu saņems par ieguldījumu veselības aprūpes nozares attīstībā. Savukārt Latvijas Organiskās sintēzes institūta direktors, ķīmijas zinātņu doktors Osvalds Pugovičs - par ieguldījumu zinātnē un Latvijas Organiskās sintēzes institūta attīstībā.

Balva tiks piešķirta arī informācijas tehnoloģiju uzņēmumam "Accenture Latvia" par inovatīvu un mērķtiecīgu uzņēmējdarbību, ieguldījumu tautsaimniecības izaugsmē un Latvijas ārējā tēla veidošanā. Valdības augstāko apbalvojumu saņems arī Latvijas Radio 5/Pieci.lv komanda par nozīmīgu ieguldījumu sociālu problēmu aktualizēšanā un risināšanā, veicinot saprotošākas un iejūtīgākas sabiedrības veidošanu.

Ministru kabineta balva ir Ministru kabineta Goda diploms, Ministru kabineta balvas krūšu nozīmīte un naudas balva 7115 eiro apmērā. Gada laikā tiek piešķirtas ne vairāk kā sešas Ministru kabineta balvas (gan fiziskām, gan juridiskām personām).

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties