3. Novembris 2021 08:50
Jaunumi
Augstākā tiesa aicina virtuālā ekskursijā pa tiesas telpām Tiesu pilī

Laikā, kad epidemioloģiskās drošības dēļ daudzas durvis aizveras, citas atveras.  Augstākā tiesa piedāvā doties virtuālā ekskursijā pa tās skaistākajām un interesantākajām telpām Tiesu pilī.

Tiesu pils, kurā Augstākā tiesa šobrīd atrodas tikai vienā daļā, celta Latvijas Senāta un citu tiesu iestāžu vajadzībām un atklāta 1938.gadā. Arhitekta Fridriha Skujiņa projektētā ēka ir izcils latviešu meistaru darbs – skaisti un latviski ir sienu apšuvumi, durvis, kāpnes un ik detaļa, kas saglabājusies vēsturiskajā celtnē. Aicinām interesentus skatīt to, pašiem virtuāli izstaigājot Augstākās tiesas telpas.

Tā ir arī iespēja ielūkoties šodienas tiesas dzīvē, apskatot ne tikai tiesas zāles, bet arī lasītavu, sanāksmju telpas, vēsturisko Senāta Apvienotās sapulces priekšsēdētāja kabinetu un Augstākās tiesas priekšsēdētāja darba kabinetu.

Virtuālā ekskursija dod iespēju apmeklēt Augstākās tiesas muzeju. Te sagatavoti arī vairāki informatīvie punkti, kas sniedz ieskatu muzeja krājumos un Latvijas Senāta un Augstākās tiesas vēstures faktos.

Ekskursijā katrs pats būs sava maršruta vadītājs, jo pārvietošanās telpās notiek, klikšķinot ar datorpeli uz gaišajiem apļiem, kā arī, izmantojot rullīti, var pietuvināt un attālināt objektus. Kreisās malas augšā redzama izvēlne, kurā atrodami gan telpu apraksti, gan īsceļi uz attiecīgajiem apskates objektiem. Ekskursiju arī viegli veikt, izmantojot iekārtas ar skārienjutīgu ekrānu.

Virtuālo ekskursiju skatiet Augstākās tiesas mājaslapā pie informatīvajiem materiāliem.

Doties virtuālajā ekskursijā

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties