7. Novembris 2021 12:16
Jaunumi
Eiropas simpozijā tiekas tiesneši, kas skata intelektuālā īpašuma tiesību lietas

4. un 5. novembrī Senāta Civillietu departamenta senatore Zane Pētersone piedalījās Eiropas Savienības Intelektuālā īpašuma biroja (EUIPO) rīkotajā Divpadsmitajā Eiropas preču zīmju un dizainparaugu tiesnešu simpozijā, kas šoreiz norisinājās Zoom platformā.

Šis simpozijs notiek reizi divos gados un ir nozīmīgākais EUIPO rīkotais mācību un pieredzes apmaiņas pasākums tiesnešiem, kas izskata intelektuālā īpašuma tiesību lietas, un tajā tradicionāli piedalās arī vairāki Eiropas Savienības Tiesas tiesneši, Eiropas Komisijas pārstāvis un EUIPO Apelācijas padomju locekļi.

Zane Pētersone vadīja simpozija 5. novembra sesiju. Tās laikā Žeroms Briars (Jérôme Briard) no Francijas pastāstīja par komplicētu starptautisku izmeklēšanu un tiesvedību Hermès somu lietā. Savukārt Irene Roče Laguna (Irene Roche Laguna) runāja par Eiropas Komisijas jauno iniciatīvu – Regulas projektu par digitālo pakalpojumu vienoto tirgu jeb Digitālo pakalpojumu tiesību aktu (Digital Services Act), kas šobrīd ir viens no visvairāk diskutētajiem tiesību aktu projektiem intelektuālā īpašuma jomā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties