9. Novembris 2021 13:37
Jaunumi
Ekonomisko lietu tiesa par noziedzīgi iegūtiem atzīst vairāk nekā 1,9 miljonus eiro

Ekonomisko lietu tiesa (ELT) 2021. gada 1. novembrī pieņēma lēmumu atzīt par noziedzīgi iegūtu mantu kādā kriminālprocesā arestētus naudas līdzekļus vairāk nekā 1,9 miljonu eiro apmērā.  

Ar Latgales tiesas apgabala prokuratūras prokurores piekrišanu pirmstiesas kriminālprocesā radušos mantisko jautājumu savlaicīgas atrisināšanas un procesa ekonomijas interesēs Valsts policijas inspektors 2021. gada 8. jūlijā, izdalot materiālus no krimināllietas, pieņēma lēmumu uzsākt procesu par noziedzīgi iegūtu mantu un nodot materiālus par noziedzīgi iegūtu mantu izlemšanai ELT.

ELT konstatēja, ka saskaņā ar Krimināllikuma 70.11 panta pirmo un ceturto daļu atzīstams, ka pastāv pietiekošs pamats uzskatīt, ka norādītie naudas līdzekļi vairāk nekā 1,9 miljonu eiro apmērā ir noziedzīgi iegūta manta, nolēma tos konfiscēt un ieskaitīt Latvijas valsts budžetā.

ELT atzina, ka ar pirmstiesas procesā iegūto pierādījumu kopumu ir sasniegts Kriminālprocesa likuma 124. panta sestajā daļā noteiktais pierādīšanas slieksnis, proti, arestētajai mantai – kontā esošajiem naudas līdzekļiem –, visticamāk, ir noziedzīga, nevis likumīga izcelsme.

Lēmumu var pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā 10 dienu laikā no lēmuma pieejamības dienas.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties