11. Novembris 2021 08:51
Jaunumi
Aktualitātes Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas, terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas likuma prasību izpildē

Šonedēļ Finanšu izlūkošanas dienesta (FID) organizētajā starptautiskajā seminārā maksātnespējas procesa administratoriem Maksātnespējas kontroles dienests iepazīstināja ar Maksātnespējas kontroles dienesta uzraudzības modeli un aktualitātēm Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas likuma (Novēršanas likums) prasību izpildes uzraudzībā.

Maksātnespējas kontroles dienesta direktore Inese Šteina uzsver: “Administratoram kā Novēršanas likuma subjektam ir būtiska loma aizdomīgu darījumu konstatēšanā. Administrators ar noziedzīgi iegūtās naudas legalizēšanu var saskarties jebkurā maksātnespējas procesā, līdz ar to viņam ir svarīgi apzināties savu lomu un pienākumu apjomu, lai novērstu, ka maksātnespējas process tiek izmantots noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanai vai slēpšanai ”.

Semināra ietvaros vieslektori Džonatans Fišers (Jonathan Fisher, Barrister, Queen’s counsel, UK) un Deivids Hols (David Hall, Partner, Burges Salmon LLP, UK) uzsvēra galvenos starptautiskos noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas uzdevumus – personu sodīšanu par jau izdarītiem noziegumiem un sistēmas izveidi, lai novērstu pārkāpumus.

Tāpat FID eksperti informēja par secinājumiem Nacionālā riska novērtējumā, pārskatīja jaunās goAML sistēmas lietošanu, kā arī  informēja par  statistiku un riskiem nozarē.

Latvijas maksātnespējas procesa administratoru asociācija informēja par Novēršanas likuma prasību īstenošanu maksātnespējas procesa ietvaros.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties