11. Novembris 2021 15:02
Jaunumi
Eiropas Savienības Tiesas tiesnese Ineta Ziemele pretendē uz Eiropas Gada sievietes 2021 titulu
Boriss Koļesņikovs

2021. gada Eiropas Gada sievietes balvai no Latvijas nominētā profesore Ineta Ziemele iekļuvusi balvas finālistu sarakstā. Viņa balvai izvirzīta par Latvijas Satversmes tiesas modernizāciju un dialoga veidošanu ar sabiedrību, izcilu izglītojošo darbu cilvēktiesību jomā, sadarbības uzsākšanu starp Eiropas konstitucionālajām tiesām ar ikgadēju konferenci un darba ietekmi pāri Eiropas robežām.

"Mūsu nominante šobrīd ir vienīgā sieviete Eiropā, kura ir strādājusi visās trijās tiesās, kurām ir būtiska nozīme, veidojot Eiropas kultūras un juridisko telpu - Eiropas Cilvēktiesību tiesā, Satversmes tiesā un Eiropas Savienības Tiesā. Viņas karjera, mācoties un mācot, veidojot un attīstot institūcijas, ir paraugs aktīvai dzīves pozīcijai un augstam profesionālismam," saka Inete Ielīte, Sieviešu sadarbības tīkla valdes priekšsēdētāja.

Inetu Ziemeli Eiropas Gada sievietes titulam izvirzīja Sieviešu sadarbības tīkls ar Eiropas Kustības Latvijā atbalstu. Abas organizācijas pārstāv konkursa rīkotājus Latvijā.

Eiropas Gada sievietes balva 2021 tiek pasniegta četrās kategorijās "Sieviete darbībā", "Sieviete pie varas", "Sieviete biznesā" un "Sieviete jauniešu aktīvismā". Balvu pasniedz Starptautiskā Eiropas kustība un Eiropas Sieviešu lobijs, lai godinātu sievietes, kas iedzīvina Eiropas vērtības un aizstāv sieviešu tiesības.

Ineta Ziemele ir viena no trim finālistēm Eiropas Gada sievietes titula nominācijā "Sieviete darbībā". Pārējās finālistes šajā nominācijā ir aktīviste Džīna Millere (Gina Miller) no Apvienotās Karalistes un Dženija Raše (Jenny Rasche) no Vācijas, romu bērnu palīdzības biedrības dibinātāja un valdes priekšsēdētāja.

Izcilas kandidātes izvirzītas arī citās kategorijās, piemēram, Angela Merkele, Vācijas kanclere kopš 2005. gada un pirmā sieviete šajā amatā, Grēta Tūnberga, klimata pārmaiņu novēršanas aktīviste, un Tižena Onarana (Tijen Onaran) konsultāciju kompānijas "Global Digital Women" dibinātāja un vadītāja.

2020. gadā no Latvijas tika nominēta Malda Avramenko, Ventspils romu mediatore. Viņa kļuva par Eiropas Gada sievietes balvas laureāti nominācijā "Sieviete darbībā".

Vairāk informācija par balvas kandidātēm pieejama šeit.

Sieviešu sadarbības tīkla darbu sieviešu interešu aizstāvībā atbalsta Norvēģija, Islande un Lihtenšteina projekta " Sieviešu iesaiste savu interešu aizstāvībā ietvaros"

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties