12. Novembris 2021 12:23
Jaunumi
Valsts prezidents apbalvo četrus tiesnešus un ieceļ par Atzinības krusta komandieriem un virsniekiem

Par sevišķiem nopelniem Latvijas valsts labā Valsts prezidents Egils Levits un Ordeņu kapituls nolēmis apbalvot ar Atzinības krustu un iecelt par Atzinības krusta komandieri Vidzemes apgabaltiesas tiesnesi, bijušo Vidzemes apgabaltiesas priekšsēdētāju Edīti Knēgeri un Zemgales apgabaltiesas tiesnesi, bijušo Zemgales apgabaltiesas priekšsēdētāju Ingunu Preisu.

Edīte Knēgere tiesā nostrādājusi 45 gadus. Sākotnēji bijusi Valmieras rajona tiesas sēžu sekretāre, pēc tam 32 gadus tiesnese, bet Vidzemes apgabaltiesas priekšsēdētājas amatā bijusi 26 gadus.

Savukārt Inguna Preisa par tiesnesi nostrādājusi 32 gadus, bet Zemgales apgabaltiesas priekšsēdētāju – 17 gadus.  

Valsts prezidents apbalvojis un par Atzinības krusta virsnieku iecēlis Kurzemes rajona tiesas tiesnesi Ilgvaru Jaunģelži un Rīgas rajona tiesas priekšsēdētāja vietnieci, tiesnesi Ināru Zariņu.

Ilgvars Jaunģelže ir tiesnesis 29 gadus, no tiem 24 gadus bijis Kurzemes rajona tiesas priekšsēdētājs, bet Ināra Zariņa 27 gadus strādājusi tiesneša amatā, no tiem 22 gadus vadījusi Rīgas rajona tiesas Zemesgrāmatu nodaļu, bet pēc tās integrēšanas  Rīgas rajona tiesā, ir tiesas priekšsēdētāja vietniece.

Ar augstākajiem Latvijas valsts apbalvojumiem Valsts prezidents un Ordeņa kapituls apbalvo cilvēkus, kuri izcili kalpojuši Latvijas valstij un tautai un kuru pašaizliedzīgais, profesionālais un sabiedriskais darbs, pilsoniskais veikums ir pelnījis augstāko valsts atzinību. 

Latvijas Valsts prezidents Egils Levits un Ordeņu kapituls pateicas par darbu demokrātiskas, tiesiskas un nacionālas Latvijas valsts labā.

Apsveicam un lepojamies ar mūsu godprātīgajiem un profesionālajiem  tiesnešiem!

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties