13. Novembris 2021 14:41
Jaunumi
Informācija par tiesu darbu no 15. novembra

No 2021. gada 15. novembra tiesas primāri skatīs lietas rakstveidā vai attālināti. Ja lietu nebūs iespējams izskatīt ne rakstveidā, ne attālināti, tad tiesa tiesas sēdi varēs organizēt klātienē, ievērojot epidemioloģiskās drošības prasības atbilstoši tiesu darba specifikai.

Tieslietu ministrija norāda, ka no 15. novembra tiesu darbā vairs netiks piemērots īpaši stingrais mājsēdes regulējums, kas noteica, ka lietas izskatīšana klātienē ir iespējama tikai tad, ja lieta ir saistīta ar nozīmīgu personas tiesību aizskārumu un objektīvu steidzamību. Tāpat tiesnešiem un tiesu darbiniekiem no 2021. gada 15. novembra jābūt sadarbspējīgam sertifikātam savu darba pienākumu veikšanai.

Atbilstoši Tieslietu padomes 2021. gada 29. oktobra viedoklim katrs gadījums, kad tiesnesis nevarēs uzrādīt tiesas priekšsēdētājam savu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu, tiks izvērtēts individuāli atbilstoši likuma “Par tiesu varu” un Tiesnešu disciplinārās atbildības likuma regulējumam. Tādējādi tiesas priekšsēdētājam būs tiesības ierosināt disciplinārlietu, vēršoties Tiesnešu disciplinārkolēģijā ar lūgumu atstādināt tiesnesi no amata pienākumu pildīšanas. Saskaņā ar likumu lietas par rajonu (pilsētu) tiesu, apgabaltiesu un Augstākās tiesas tiesnešu disciplinārajiem pārkāpumiem izskata tiesnešu disciplinārkolēģija.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties