16. Novembris 2021 13:37
Jaunumi
Valsts robežsardzes priekšnieka vietniekam Jurim Martukānam piešķir ģenerāļa pakāpi
No IeM arhīva

16. novembrī Ministru kabinets piešķīra ģenerāļa speciālo dienesta pakāpi Valsts robežsardzes priekšnieka vietniekam (Galvenās pārvaldes priekšniekam)  pulkvedim Jurim Martukānam.

J. Martukānam speciālā dienesta pakāpe – pulkvedis – ir piešķirta 2010. gadā. Līdz ar to J. Martukāns ir nodienējis Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta gaitas likumā paredzēto laiku pulkveža dienesta pakāpē – vairāk nekā piecus gadus, kas nepieciešams ģenerāļa pakāpes saņemšanai. Arī viņa amatpersonas darbības un tās rezultātu novērtējums atbilst noteiktajām prasībām.

“Iekšlietu ministrijas vārdā sveicu J. Martukāna kungu, saņemot augstāko – ģenerāļa speciālo dienesta pakāpi. J. Martukāns, dienējot Valsts robežsardzē, pilda savus pienākumus atbilstoši labākajiem standartiem un ir sevi pierādījis kā zinošs un atbildīgs savas jomas profesionālis ar lielu pieredzi. Ņemot vērā viņa teicamos sasniegumus, dienējot Valsts robežsardzē, likumsakarīga ir viņam piešķirtā ģenerāļa speciālā dienesta pakāpe,” uzskata Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Dimitrijs Trofimovs.

Savukārt J. Martukāns, saņemot ģenerāļa pakāpi, uzsver, ka tas nav viņa personīgais nopelns, bet gan visas Valsts robežsardzes komandas darbs. Tāpat norādot, ka dienesta pakāpe nav tikai skaista regālija uz pleciem, bet gan papildus pienākumi, atbildība un apziņa, ka dienesta pienākumi jāpilda visaugstākajā līmenī, ņemot vērā arī šā brīža izaicinājumus un situāciju uz Latvijas austrumu robežas.

Dienestā J. Martukāns ir kopš 1991. gada, bet profesionālo maģistra grādu tiesību zinātnē ieguvis Latvijas Policijas akadēmijā.

Dienesta laikā par teicamu Valsts robežsardzei noteikto uzdevumu izpildi J. Martukāns apbalvots ar Iekšlietu ministrijas apbalvojumu "Goda zīme" (zelta pakāpē) un citiem Iekšlietu ministrijas un Valsts robežsardzes apbalvojumiem. 2014. gadā par nopelniem Latvijas valsts labā J. Martukāns iecelts par Viestura ordeņa komandieri. 2013. gadā J. Martukāns saņēmis Lietuvas Republikas Iekšlietu ministrijas Nopelnu zīmi par teicamu dienestu valsts robežas apsardzībā. Savukārt 2008. gadā viņš saņēmis arī Ministru prezidenta Pateicības rakstu par nopelniem valsts robežas apsargāšanā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties