17. Novembris 2021 19:03
Jaunumi
Iekšlietu dienestu funkciju izpilde pēc 15. novembra netiks ietekmēta

Valsts policijas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Valsts robežsardzes darbinieku vidū vidēji 91% no nodarbinātajiem ir ar sadarbspējīgu sertifikātu, līdz ar to pamatfunkciju veikšana dienestos pēc 15. novembra netiek ietekmēta.

Saskaņā ar valdības lēmumu par obligātu vakcināciju valsts pārvaldē Valsts policijā no amata pienākumu pildīšanas tiks atstādināta 31 amatpersona (tiks noteikta dīkstāve), Valsts robežsardzē – 21, savukārt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā – 17.

 Paldies lielākajam vairākumam iekšlietu nozares amatpersonu par savlaicīgu vakcinēšanos un darba vai dienesta turpināšanu! Esam sasnieguši augstu vakcinācijas aptveri. Salīdzinot lielo nodarbināto skaitu iekšlietu nozarē, kas ir vairāk nekā 13 tūkstoši darbinieku, nevakcinēto amatpersonu skaits nevar ietekmēt tiešo dienestu funkciju īstenošanu. Tāpat tām nevakcinētajām amatpersonām, kuras šobrīd atrodas prombūtnē, atgriežoties darbā, būs iespēja uzrādīt sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu un turpināt darbu,” norāda Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Dimitrijs Trofimovs.

Uz 15. novembri iekšlietu nozarē nodarbinātie ar sadarbspējīgiem sertifikātiem (vakcinēti, pārslimojuši) Finanšu izlūkošanas dienestā ir 100%, Iekšlietu ministrijā – 96%,  Iekšlietu ministrijas poliklīnikā – 95%, Iekšlietu ministrijas Informācijas centrā – 95%, Iekšējās drošības birojā – 95%, Iekšlietu ministrijas Veselības un sporta centrā – 95%, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā – 92%, Valsts robežsardzē – 92%, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē – 91%, Nodrošinājuma valsts aģentūrā – 90%, Valsts policijā – 89%. Statistika ir mainīga, jo daudzi darbinieki ir nesen uzsākuši vakcināciju un vēl nav ieguvuši sadarbspējīgu sertifikātu.

Iekšlietu nozare kopumā ir aktīvi strādājusi, lai celtu vakcinācijas tempus ar iekšējām informēšanas un izglītošanas kampaņām un citos veidos, uzrunājot savus darbiniekus, kas ir rezultējies augstā vakcinācijas aptverē.

Arī pēc 15.novembra iekšlietu dienesti turpinās aktīvu kandidātu atlasi un pieņemšanu dienestā, ņemot vērā, vai kandidāts ir pabeidzis vakcinācijas kursu ar Eiropas Zāļu aģentūrā reģistrētu vakcīnu pret Covid-19. Neskatoties uz ārkārtējās situācijas izsludināšanu valstī, joprojām tiek saņemti kandidātu pieteikumi uz vakantajiem amatiem gan dienestos, gan padotības iestādēs.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties