22. Novembris 2021 08:41
Jaunumi
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns darba vizītē Trīrē tiksies ar Eiropas Tiesību akadēmijas vadītāju

Pirmdien, 22. novembrī, tieslietu ministrs Jānis Bordāns darba vizītē apmeklēs Eiropas Tiesību akadēmiju Trīrē (Vācijā), lai ar tās direktoru Žanu Filipu Ražadu (Jean-Philippe Rageade) vienotos par sadarbības iespējām Latvijas Tieslietu mācību centra izveides procesā.

J. Bordāns: “Ilgtspējīga, stabila un uz izcilību vērsta tiesu varas profesionāļu kvalifikācijas celšanas sistēma ir būtiska efektīvas tieslietu sistēmas un tiesiskas valsts sastāvdaļa. Mums ir iespēja Latvijas Tieslietu mācību centra veidošanā nodrošināt sistēmisku pieeju, izmantojot arī Eiropas attīstītāko mācību centru pieredzi. Eiropas Tiesību akadēmija jau gandrīz 30 gadus ir vadošā mācību iestāde Eiropas tiesību jautājumos tiesnešiem un prokuroriem no visas Eiropas. Tāpēc esam ieinteresēti ieviest Eiropas Tiesu akadēmijas pieredzi programmu izstrādē un mācību metodikā arī Latvijā.”

Šobrīd Tieslietu ministrija jau aktīvi darbojas Tieslietu mācību centra izveidē un nākamgad plānots uzsākt darbu programmu izstrādē un infrastruktūras pielāgošanā.

Jau ziņots, ka 2021. gada 2. jūlijā Rīgā tikšanās laikā ar tieslietu ministru J. Bordānu Eiropas Tiesību akadēmijas direktors Ž.F. Ražads pauda atbalstu Tieslietu ministrijas iecerei veidot Tieslietu mācību centru, jo tas veicinās tiesnešu un prokuroru profesionālās kvalifikācijas līmeni. Vienlaikus atbalstu Tieslietu mācību centra izveidē 2021. gada 10. maijā pauda arī Eiropas Savienības komisārs tiesiskuma jautājumos Didjē Reindersu (Didier Reyenders). Tāpat arī Tieslietu padome ir atbalstījusi šo Tieslietu ministrijas iniciatīvu, 2021. gada 18. jūnijā konceptuāli apstiprinot Tieslietu mācību centra izveidošanas pamata aspektus.

Vizītes ietvaros J. Bordāns plāno tikties arī ar Nīderlandes Tiesnešu mācību centra pārstāvjiem.

Papildu informācija

Eiropas Tiesību akadēmija ir vadošā mācību iestāde Eiropā, kas nodrošina apmācības Eiropas Savienības tiesību jautājumos juridisko profesiju pārstāvjiem. Eiropas Tiesību akadēmija ir viena no aktīvākajiem Tiesu administrācijas un Latvijas tiesnešu mācību centra sadarbības partneriem.

Tieslietu mācību centra izveide ir Tieslietu ministrijas prioritārais projekts Eiropas Savienības Atveseļošanas fonda plānā. ES finansējums ir plānots 7,5 miljonu eiro apmērā un tas būs pieejams laika periodam līdz 2026. gadam.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties