29. Novembris 2021 16:31
Jaunumi
Rīgas Stradiņa universitātes studenti un pasniedzēji piedalās Augstākās tiesas lekcijās

Vairāk nekā 60 Rīgas Stradiņa universitātes Juridiskās fakultātes studenti un pasniedzēji 29. novembrī piedalījās Augstākās tiesas lekcijās attālināti Zoom platformā.

Judikatūras un zinātniski analītiskās nodaļas vadītāja Anita Zikmane studentus iepazīstināja ar Senāta juridiskajiem resursiem, kas var būt noderīgi mācību procesā un pētniecisko darbu veikšanā. Tie pamatā meklējami trīs vietnēs internetā – Augstākās tiesas mājaslapā, tiesu portālā un likumu portālā. Detalizētāk klausītāji tika iepazīstināti ar Senāta judikatūras nolēmumu arhīva veidošanu un vairākiem klasifikatoriem, kas tajā pieejami.  

Tieslietu padomes sekretariāta padomniece Dace Šulmane sniedza plašu pārskatu par Tieslietu padomes darbu – tās izveidošanas vēsturi, funkcijām, tiesu sistēmai svarīgākajiem lēmumiem un atzinumiem. Tāpat plašs ieskats dots citu Eiropas valstu Tieslietu padomju aktualitātēs, īpaši pievēršoties jautājumam par Polijas Tieslietu padomes situāciju.

Komunikācijas nodaļa sniedza prezentāciju par Augstākās tiesas lomu Latvijas tiesu sistēmā, tiesas struktūru, funkcijām un statistiku. Klausītāji iepazīstināti arī ar Augstākās tiesas plēnuma un Disciplinārtiesas kompetenci. Tā kā šobrīd studentu grupām Augstāko tiesu apmeklēt klātienē nav iespējams, tika piedāvāta iespēja to darīt virtuāli, izmantojot Augstākās tiesas mājaslapā pieejamo virtuālās ekskursijas rīku, ar kura palīdzību var nokļūt tiesu zālēs, tiesas priekšsēdētāja kabinetā un citās telpās, kā arī iepazīties ar Augstākās tiesas muzeju.

Gan universitātes, gan Augstākās tiesas pārstāvji atzina, ka arī attālinātās iespējas ir izmantojamas, lai studentiem dotu padziļinātu informāciju par Latvijas tiesu sistēmas aktualitātēm, kā arī tās darbu kontekstā ar Eiropas tiesību sistēmu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties