1. Decembris 2021 12:27
Jaunumi
No šodienas, 1. decembra, līdzšinējo tiesu portālu manas.tiesas.lv aizstās jaunais portāls elieta.lv

E-lietas portāls ir tiešsaistes e-pakalpojumu portāls, kur vienuviet iedzīvotājiem būs pieejami dažādi e-pakalpojumi, kā arī procesā iesaistītajām personām (atbilstoši to tiesībām) būs pieejami e-lietu dati un materiāli, dokumentu iesniegšana prokuratūrā, tiesā, probācijas dienestā.

Tāpat būs iespējams aizpildīt un iesniegt elektroniskās veidlapas, kā arī izmantot e-pakalpojumus – "Iesniegums tiesai", "Tiesvedības gaita", "Tiesu kalendāri" un citus e-pakalpojumus, tādējādi ļaujot efektīvāk īstenot savas likumiskās tiesības un intereses konkrētā procesā.

E-lietas portāls sāks darbu 1. decembrī un lietotāji, kas apmeklēja līdzšinējo domēnu www.manas.tiesas.lv, automātiski tiks pārvirzīti uz jauno mājaslapu.

Autorizācija portālā tiks nodrošināta ar Latvija.lv vienoto pieteikšanos, kas iekļauj eParakstu, eID, kā arī līdz 2022. gada 31. decembrim tiks nodrošināta arī internetbanku risinājuma izmantošana.

Jaunais e-lietas portāls izveidots, lai nodrošinātu mūsdienīgu un uz klientiem orientētu elektronisko vidi, kas būtu ērti lietojams.

E-lietas portāla ieviešana un nodošana lietotājiem ir viens no e-lietas kā izmeklēšanas un tiesvedības procesu digitalās transformācijas programmas 1. posma īstenošanas mērķiem.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties