1. Decembris 2021 16:52
Jaunumi
Augstākās tiesas priekšsēdētājs pieņem divpadsmit advokātu zvērestu

Augstākās tiesas priekšsēdētājs 1. decembrī pieņēma divpadsmit Latvijas Zvērinātu advokātu padomē uzņemto advokātu zvērestu.

Zvērinātu advokātu rindas papildina Anda Staltmane, Artūrs Parfjonovs, Toms Krūmiņš, Ilona Kaļinovska, Aija Kreicberga, Paula Kreicšteina, Andris Nurenbergs, Liene Šķiņķe, Laura Skrīvere-Zvejsalniece, Zanda Frišfelde, Laura Ozola un Andris Vilisons.

Augstākās tiesas priekšsēdētājs uzsver, ka tiesa un advokāti strādā vienam mērķim – tiesiskuma nodrošināšanai, un šī mērķa sasniegšanā aicina uz veselīgu, cieņpilnu dialogu.

Novēlot jaunajiem advokātiem veiksmīgu, radošu un panākumiem bagātu profesionālo darbību, Augstākās tiesas priekšsēdētājs pauda cerību, ka, ja nu kādreiz gadās nonākt smaga lēmuma krustceļā, atgriešanās pie šā zvēresta, pie tā jēgas pārdomāšanas vienmēr palīdzēs advokātam rast pareizo atbildi.

Trīs advokātiem zvēresta pieņemšana notika attālināti saziņas platformā Zoom, un viņi zvērestu parakstīja ar drošu elektronisko parakstu. Pārējiem zvēresta pieņemšana notika klātienē, ievērojot epidemioloģiskās drošības prasības. Katrs advokāts zvērestu deva individuālā laikā, un kopīgās uzrunas vietā Augstākās tiesas priekšsēdētājs Aigars Strupišs katram pasniedza apsveikuma rakstu, sveicot jauno advokātu ar pievienošanos tiesu sistēmai piederīgo personu lokam.

Lai kļūtu par zvērinātu advokātu, persona, kurai ir atbilstoša izglītība un darba stāžs, kārto advokātu eksāmenu. Pēc eksāmena nokārtošanas, ja Zvērinātu advokātu padome nav saņēmusi ziņas, ka pretendenta uzņemšanai ir Advokatūras likumā noteiktie šķēršļi, pretendentu uzņem zvērinātu advokātu skaitā. Saskaņā ar Advokatūras likumu Augstākās tiesas priekšsēdētājs pieņem jaunuzņemto zvērināto advokātu zvērestu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties