7. Decembris 2021 14:26
Jaunumi
Latvija dalīsies veiksmīgajā pieredzē patieso labuma guvēju noskaidrošanā

Otrdien, 7. decembrī, tieslietu ministrs Jānis Bordāns piedalīsies Atvērtās pārvaldības partnerības organizētajā starptautiskā augstākā līmeņa tiešsaistes diskusijā par patieso labuma guvēju identificēšanu, kā arī dalīsies ar Latvijas pieredzi efektīvai praksē esošai sistēmai, lai noskaidrotu uzņēmuma patiesos labuma guvējus.

Jānis Bordāns norāda: "Latvijā patieso labuma guvēju identificēšana notiek efektīvi, pateicoties iestāžu veiksmīgai sadarbībai. Noskaidrotā informācija par tiem ir pieejama ikvienam gan vietējā, gan starptautiskā līmenī atvērto datu formā Uzņēmumu reģistra informācijas sistēmā. Uzņēmumi, kuros nav informācijas par to patiesajiem labuma guvējiem, ir izslēgti no komercreģistra, tādējādi sasniedzot līdz pat 99%* reģistrācijas aptveri.”

Atgādinām, ka Uzņēmumu reģistram ir iespēja vienkāršotās likvidācijas procesā izslēgt no reģistra neaktīvos uzņēmumus, kas neveic saimniecisko darbību, kā arī tos, kas nevēlas atklāt informāciju par to patiesajiem labuma guvējiem.

Tieslietu ministrija aicina ikvienu interesentu piedalīties Atvērtās pārvaldības partnerības organizētajā starptautiskā augstākā līmeņa diskusijā un uzzināt par valstu pieredzi patieso labuma guvēju identificēšanā.

Diskusijas darba kārtība pieejama: ŠEIT.

Diskusijas norise: Diskusijas notiks tiešsaistē 2021. gada 7. decembrī no plkst. 15.00 līdz 17.00 (Rīgas laiks).

Reģistrācija: Pasākumā var piedalīties, reģistrējoties ŠEIT.

Papildu informācija

2021. gada 12. jūlijā stājās spēkā likums “Grozījumi Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas likumā”. Ar izmaiņām ir paplašināts to tiesību subjektu loks, kam vienlaikus ar izmaiņām vadības institūcijas sastāvā jāaktualizē arī informācija par patiesajiem labuma guvējiem.

* 1% gadījumu aptver tos uzņēmumus, kam norit aktīvs tiesvedības process par informācijas par patiesajiem labuma guvējiem atklāšanas pienākumu un to apmēru.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties