9. Decembris 2021 09:40
Jaunumi
Noziedzības novēršanas padomes augstāko amatpersonu forumā diskutēs par sabiedrības iesaisti korupcijas apkarošanā

Ceturtdien, 9. decembrī, Starptautiskajā pretkorupcijas dienā Tieslietu ministrija rīko jau otro Noziedzības novēršanas padomes augstāko amatpersonu forumu, lai runātu par sabiedrības plašāku iesaisti un līdzdalību korupcijas novēršanā un apkarošanā.

Forumā plānots uzklausīt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja, Valsts policijas un Valsts ieņēmuma dienesta pārstāvju ziņojumus par sabiedrības iesaisti korupcijas novēršanā un apkarošanā, tai skaitā par situāciju attiecībā uz sabiedrības informētību par korupcijas ietekmi un sekām.

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns: “Efektīva cīņa pret latento noziedzību un korupciju nav iespējama bez pilsoniskās sabiedrības aktīvas iesaistes. Tāpēc nepieciešams īstenot mērķtiecīgus pasākumus sabiedrības līdzdalības veicināšanai. Uz to arī jābūt fokusam. Par to runāsim NNP augstāko amatpersonu apspriedē.”

Augstāko amatpersonu forumā tiks apspriesti arī iespējamie Kriminālprocesa likuma grozījumi, kas paredzētu jaunu procesuālo piespiedu līdzekli kā kā lietas dalībnieku iepriekšēja aizturēšana, lai nodrošinātu personu ierašanos uz tiesas sēdēm. Tieslietu ministrijas pastāvīgā Kriminālprocesa likuma darba grupa ir secinājusi, ka problēma nav tiesiskajā regulējumā, bet gan tiesas vai prokuratūras sadarbībā ar policiju un tās resursu kapacitātē saistībā ar piespiedu atvešanas veiksmīgu izpildi. Tāpat plānots diskutēt arī par atbildības noteikšanu saistībā ar viltus ziņu publisku izplatīšanu.

 Papildu informācija

Jau pērn decembrī tieslietu ministrs J. Bordāns Noziedzības novēršanas padomes sēdē norādīja, ka noziedzības mazināšanai ir nepieciešams pastāvīgs sadarbības formāts starp tieslietu un iekšlietu ministriem, ģenerālprokuroru un Augstākās tiesas priekšsēdētāju, kā arī citām par noziedzības novēršanu un apkarošanu tieši atbildīgām amatpersonām.

Foruma mērķis ir arī veicināt sadarbību un dialogu starp izpildvaru un tiesu varu tiesiskuma stiprināšanai.  

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties