9. Decembris 2021 17:08
Jaunumi
Ministru kabineta balvu saņem Ineta Ziemele

Šodien, 9. decembrī, svinīgi tika pasniegtas Ministru kabineta balvas. Balvu par ieguldījumu Latvijas tieslietu sistēmas attīstībā, demokrātijas un tiesiskuma stiprināšanā, kā arī Latvijas ārējā tēla veidošanā saņem arī Eiropas Savienības Tiesas tiesnese Ineta Ziemele.

Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs J. Bordāns norāda: "Esmu patiesi priecīgs par valdības augstākā apbalvojuma piešķiršanu Eiropas Savienības Tiesas tiesnesei Inetai Ziemelei. I. Ziemele sniegusi neatsveramu ieguldījumu Latvijas tieslietu sistēmas attīstībā, demokrātijas un tiesiskuma stiprināšanā."

Balva Ziemeles kundzei piešķirta par īpaši nozīmīgiem zinātniskajiem sasniegumiem tieslietu nozarē un Latvijas tēla atpazīšanā Eiropā un ārpus tās, tiesiskās noteiktības un paļāvības principa stiprināšanā un taisnīguma celšanā, kā arī par pirmā Valsts vienotā jurista eksāmena nodrošināšanu, ar izcilību organizējot un vadot eksaminācijas komisiju un procesus.

Darba apstākļu dēļ I. Ziemele svinīgajā pasākumā diemžēl ierasties nevarēja, taču Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs J. Bordāns balvu pasniegs personīgi tuvākajā laikā.

Šodien Ministru kabineta balvas tika pasniegtas arī informācijas tehnoloģiju uzņēmumam "Accenture Latvia"; Latvijas Radio 5/Pieci.lv komandai; Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku goda virsdiriģentam, profesoram, komponistam Edgaram Račevskim; Latvijas Organiskās sintēzes institūta direktoram, ķīmijas zinātņu doktoram Osvaldam Pugovičam; Veselības centru apvienības un Centrālās laboratorijas valdes priekšsēdētājai Stellai Lapiņai.

Jau ziņots, ka 2021. gada 2. novembrī valdība lēma par sešu Ministru kabineta balvu piešķiršanu izcilām Latvijas personībām, sabiedriskajiem medijiem un uzņēmumam par nozīmīgiem ieguldījumiem saimnieciskajā un sabiedriskajā darbībā un nopelniem demokrātiskas un tiesiskas Latvijas valsts attīstībā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties