9. Decembris 2021 18:52
Jaunumi
Jānis Bordāns: Sabiedrības līdzdalībai ir izšķiroša nozīme cīņā pret korupciju!

Ceturtdien, 9. decembrī, Starptautiskajā pretkorupcijas dienā Ministru prezidenta biedra, tieslietu ministra Jāņa Bordāna vadībā notika Noziedzības novēršanas padomes augstāko amatpersonu sanāksme, lai apspriestu aktuālo situāciju korupcijas novēršanas un apkarošanas jomā.

Sanāksmes laikā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB), Valsts ieņēmumu dienesta (VID) un Valsts policijas pārstāvji sniedza ziņojumus par īstenotajiem pasākumiem sabiedrības iesaistei korupcijas novēršanā un apkarošanā.

Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs J. Bordāns: “Sabiedrības līdzdalībai ir izšķiroša nozīme cīņā pret korupciju! Tikai reāli tiesībaizsardzības iestāžu darba rezultāti var mainīt sabiedrības uztveri un veicināt tās iesaisti korupcijas izskaušanā.”

Vienlaikus J. Bordāns uzsvēra, ka jānodrošina atsevišķi informatīvi pasākumi, lai uzrunātu sabiedrību un parādītu, kādas sekas rada iecietība pret likumpārkāpumiem, korupciju, vardarbību un citiem noziegumiem. Šāds uzdevums ir ietverts NNP rīcības plānā, tāpēc tiesībaizsardzības iestādēm nepieciešams nākt klajā ar jaunām izglītošanas iniciatīvām, lai iedrošinātu neklusēt par koruptīviem gadījumiem un uztvert to kā pienākumu pret sabiedrību.

Sanāksmē Jānis Bordāns aicināja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju pēc iespējas ātrāk virzīt izskatīšanai valdībā jauno korupcijas novēršanas un apkarošanas pasākumu plānu 2021.–2024. gadam. Jau pērn noslēgusies iepriekšējā pretkorupcijas politikas dokumenta – Korupcijas novēršanas un apkarošanas pamatnostādņu izpilde (2015.–2020. gads).

Papildu informācija

Tieslietu ministrijas izstrādātais Noziedzības novēršanas padomes apstiprinātais stratēģiskais rīcības plāns laika posmam no 2021. līdz 2026. gadam paredz sabiedrības līdzdalības veicināšanas un motivēšanas pasākumus korupcijas un citas latentās noziedzības novēršanā un apkarošanā. Šie pasākumi ir veicami pastāvīgi, tāpēc tiem nav noteikts beigu termiņš. Vienlaikus ir nepieciešams regulāri atskaitīties par paveikto un plānot jaunus pasākumus.

Saskaņā ar NNP rīcības plānu nepieciešams īstenot informatīvās sociālās kampaņas par to, kādas sekas rada neziņošana par likumpārkāpumiem, kādas sekas ir tolerancei, iecietībai pret vardarbību, korupciju un citiem latentiem noziegumiem.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties